Louis van Gaal gaat noodgedwongen tegen het beleid in

04/09
2013
De aanwezigen in de perszaal van hotel Huis ter Duin schrokken zich gisteren lam. Tijdens een betoog over Wesley Sneijder verhief Louis van Gaal uit het niets zijn stem. Met zijn handen in de lucht en een rood aangelopen gezicht riep hij: “Als hij een bal van zijn tegenstander afpakt zie je een bondscoach die gaat JUICHEN!” Dat laatste woord deed de ramen bijna trillen. 

Perschef Kees Jansma vond dat het onderwerp Sneijder al genoeg was behandeld, maar Van Gaal wilde maar al te graag verdedigen waarom hij de middenvelder van Galatasaray toch heeft uitgenodigd voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Andorra. Terwijl hij vorige week nog zei dat Sneijder eerst maar eens fit moet worden. Na het wegvallen van Georginio Wijnaldum en Rafael van der Vaart kon de bondscoach echter niet anders dan de 93-voudig international uitnodigen.

“Sneijder was voor mij de beste keuze na Wijnaldum” aldus Van Gaal. “Fitheid staat voorop, maar veel spelers zijn ziek, zwak en misselijk. Dus valt dat criterium weg als ik niet voldoende mensen tot mijn beschikking heb. Daarom is dit mijn moeilijkste selectie tot nu toe en heb ik maar 21 in plaats van 23 spelers in mijn selectie. De anderen die in aanmerking komen voor nummer 10-positie zijn Adam Maher en Marco van Ginkel, maar Maher is niet in vorm en Van Ginkel speelt niet bij Chelsea.”

Meer smaken zijn er niet, vindt Van Gaal. “Bovendien moet je als speler van het Nederlands elftal wel over bepaalde kwaliteiten beschikken. En met Sneijder weet ik wat ik in huis heb. Als dat niet logisch is, weet ik het niet meer. Tegen Estland en Andorra kunnen we hem goed in de kleine ruimte gebruiken. Maar hij zal zich vooral bij balbezit van de tegenstander moeten bewijzen. Als je je goed opstelt, kun je heel veel ballen afsnoepen. Dat heb ik in een gesprek met Sneijder ook aangegeven. Hij is heel erg gretig en ben benieuwd hoe hij zich tijdens de wedstrijden presenteert. Het kan zijn dat ik hem een half uur voor tijd al naar de kant haal om hem te sparen, maar voor hetzelfde geld speelt hij de pannen van het dak en maakt hij de negentig minuten vol.”

Naast Sneijder en Maher (toegevoegd na het wegvallen van Van der Vaart) maakt nog een speler deel uit van de selectie die er eigenlijk niet in thuis hoort. Ruben Schaken is dit seizoen geen schim van de gevaarlijke buitenspeler die hij vorig jaar was. “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar hij is niet in vorm. Ik heb op die positie nu eenmaal niemand anders. Tijdens de training gaf hij de voorzet op de doelpuntenmaker van het B-team tegen de basisploeg. Hopelijk geeft dat hem vertrouwen.”  

Datum: woensdag 4 september 2013, 19:35
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Andorra, Estland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry