Hoogerland zoekt nog zege in kampioenstrui

04/09
2013
De Ronde van Spanje is halverwege. Na de tijdrit van gisteren gaat het tweede deel van de Vuelta echter nog meer bergop dan we al hebben gezien. ”Eindelijk ruimte voor de aanvallers”, hoopt ook Nederlands kampioen Johnny Hoogerland.

Een keer vorige week zat Hoogerland zelf mee in een ontsnapping, maar die redde het net als alle andere niet tot aan de meet. ”Alleen Tony Martin was er dichtbij”, haalt de renner van Vacansoleil-DCM de lange vlucht van de Duitser in herinnering. Een week geleden zag Martin zijn vlucht op vijftig meter van de finish stranden. ”Tot nu toe is het heel controleerbaar geweest. Was er een sprint of werd de etappe gewonnen door een van de klassementsrenners. Er is geen enkele ontsnapping die ook maar een beetje in de buurt bij een ritzege is geweest.”

Hoogerlan, die na een ernstige aanrijding in februari aan zijn tweede grote ronde van het jaar bezig is, begon niet helemaal lekker in Spanje. ”Ik had na de Tour niet te veel criteriums gereden en was goed in de Eneco Tour. Toen viel de eerste week een beetje tegen.” Naar eigen zeggen is hij ondertussen weer goed en kijkt hij vooruit naar de lastige ritten die komen. ”Het moet nog gaan beginnen zeggen ze, maar ik vond het al behoorlijk lastig”, wijst de Nederlands kampioen op de zware bergetappe van afgelopen maandag. Het komende weekend trekt het peloton alweer de Pyreneeën in met etappes naar Andorra en Peyragudes. ”Uiteindeljik gaan er groepjes de ruimte krijgen. Misschien morgen nog niet, maar daarna wordt het zo lastig. Dat gaan ze niet ook controleren.”

De 30-jarige Zeeuw kreeg dinsdag een extra lading zelfvertrouwen toen hij door bondscoach Johan Lammerts werd geselecteerd voor de wegwedstrijd van het WK eind van de maand in Florence. Daar zal hij in dienst rijden van kopman Bauke Mollema. Hoogerland: ”Die heeft in klassiekers bewezen dat hij top tien kan rijden en ik nog niet.” Een keer deed Hoogerland dat dit jaar overigens wel, op het eveneens heuvelachtige parcours van het NK waar hij de titel pakte. ”Dat is niet te vergelijken met een WK”, zegt de wielrenner die aan zijn laatste grote ronde in het shirt van Vacansoleil bezig is. De ploeg houdt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk op te bestaan. ”Iedereen weet dat het op zijn einde loopt en dat zorgt voor een aparte sfeer. Het maakt mijn manier van koersen in deze Vuelta echter niet anders.”

Datum: woensdag 4 september 2013, 19:40
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Andorra, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry