Chinese drones gaan mogelijk post bezorgen

04/09
2013
China zou het eerste land kunnen zijn dat drones legaliseerd voor het afleveren van pakketjes.

De 1 aprilgrap van het Franse La Poste, die met een Parrot Drone kranten zou gaan bezorgen onder de naam Air Drone Postal, lijkt nu werkelijkheid te worden in China. De grootste bezorgdienst van dat land, SF Express, test momenteel een drone voor het afleveren van pakketjes in afgelegen gebieden. Dat melden Chinese media. De drone zou honderd meter hoog kunnen vliegen en pakketjes van maximaal drie kilo tot op twee meter van de bestemming kunnen bezorgen.

Gisteren werd het nieuws in China bekend, nadat een Chinees foto's uploadde van een drone met een SF Express-logo die boven de stad Dongguang vloog.

Het is niet de eerste aflever-drone die boven de Chinese straten vliegt. In juli had een bakker uit Shanghai een vloot van drie drones die taarten in de stad afleverden. De autoriteiten gooiden echter roet in het eten en de bakker, die geen toestemming had, moest zijn drones aan de grond houden. SF Express heeft daarentegen wel toestemming van de Chinese autoriteiten.

China staat open voor commerciƫle drones in het luchtruim. Het land kampt met vervuiling en almaar toenemende verkeersdrukte. Daarnaast groeit e-commerce in afgelegen gebieden sneller dan de infrastructuur die nodig is om goederen af te leveren. Drones bieden uitkomst. In westerse landen zoals de VS en Nederland is commercieel drone-gebruik strikt aan banden gelegd. Drones die thuisbezorgen zijn hier nog niet verder dan slimme concepten, zoals de Tacocopter die taco's thuisbezorgt en de Domino's drone als pizza-koerier.

Datum: woensdag 4 september 2013, 16:46
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: China

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry