Wereldhavendagen bron van cultuur

04/09
2013
ROTTERDAM (EZPress) - Wie denkt dat de Wereldhavendagen alleen maar draaien om containerschepen, ertsoverslag, onderzeeboten en zeebonken, zit er goed naast. In de loop der jaren is het culturele deel uitgegroeid tot een meer dan volwassen onderdeel. Sabine Bruijnincx, directeur van de wereldhavendagen: “Je kunt hier drie geweldige dagen vol cultuur beleven zonder dat je maar een streepje van de haven ziet.” Om daar lachend aan toe te voegen: “Maar helemaal de bedoeling is dat natuurlijk niet.”

Zo maar even een bloemlezing uit de culturele activiteiten tijdens de Wereldhavendagen. ‘Brand!’, de bijzondere dansvoorstelling voor brandweermannen en ballerina’s vindt op alle drie de dagen plaats op het parkeerterrein achter Hotel New York. Het Gergiev Festival behoeft geen nadere toelichting; evenmin als het Internationale Shantykoor Festival dat zich voornamelijk rond de Leuvehaven zal voltrekken. Dit jaar is er voor de eerste keer Fabrique Mozaïque, waarbij het Verolme YVC Bolnes-gebied gebruikt wordt als decor voor én onderdeel van routes met performances en kleine muziekoptredens zoals van Spinvis en SKIP&DIE.

Noeste arbeid en vervlogen tijden

Speciaal voor de Wereldhavendagen geeft Project Jesus Christ Superstar (cast van 117 mensen) twee keer een preview in Magazijn Marine op het RDM-terrein. Een ‘must see’. Dan is er nog de opera van Intorno over Tsaar Peter die niet van opera hield. In LantarenVenster is een compilatie van korte films uit vervlogen tijden te zien over de noeste arbeid in de haven, begeleid door livemuziek van Half Way Station. Het Nieuwe Kantoor presenteert op zaterdag een modeshow door Hotterdan, gevolgd door een optreden van een dj en saxofonist.

Wereldhaven Terras

En dan is er natuurlijk nog de Nacht van de Kaap met o.a. Karin Bloemen en Richard Groenedijk; het Schouwburgplein (omgedoopt in Wereldhaven Terras) met een Liedjesprogramma van het Maastheater, dj’s, ArchiGuides en outdoor optredens van Rotterdam Philharmonisch-leden; en de Dizzy Jazz aan de Maas vaartochten. Teveel om op te noemen. Gelukkig is alles overzichtelijk te vinden op www.wereldhavendagen.nl.

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen zijn het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2013 voor de 36e keer georganiseerd en vindt plaats op 6, 7 en 8 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2012 trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers.

//Einde bericht

Bron: Wereldhavendagen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 4 september 2013, 13:09
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: New York, Rotterdam, Verenigde Staten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry