Zeebenen gezocht tijdens Wereldhavendagen 2013

04/09
2013
ROTTERDAM (EZPress) - Zeebenen gezocht is met haar voorlichtingscampagne van de Nederlandse reders weer aanwezig op de Wereldhavendagen. Op 5, 6 en 7 september staat de branchevereniging van de Nederlandse reders op deze 36ste editie bij het onderdeel kadepresentaties op de Wilheminapier op de Kop van Zuid. Dit jaar is er een samenwerking met de Zeekadetten en het zeilend zeeschip Eendracht in de stand van Zeebenen gezocht.

Het doel van de campagne is de bekendheid van het zeevarend beroep te verbeteren en de instroom naar de zeevaarscholen te vergroten. Vrijdag kunnen middelbare scholieren meedoen aan de Zeebenenquiz in de Zeebenenstand of in het Nieuwe Luxor. Winnaars maken kans op een vaartocht met een zeegaand zeilschip. Jongeren vanaf 16 jaar die willen weten hoe het is in de praktijk op een koopvaardijschip kunnen een week meevaren in Europa. Zaterdag en zondag is er voor de kinderen gelegenheid om een eigen Zeebenen t-shirt te bedrukken.

De Wereldhavendagen ‘Van Wolga tot Maas’ staan in het teken van Nederland – Rusland-jaar; een Russisch initiatief waarvoor Nederland een breed economisch en cultureel programma heeft ontwikkeld. Rusland is één van de belangrijkste handelspartners van de Rotterdamse haven.

//Einde bericht

Bron: KVNR

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 4 september 2013, 10:15
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Rotterdam, Rusland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry