Zes woningen doorzocht in onderzoek naar omvangrijke toeslagenfraudes

03/09
2013
De FIOD heeft vandaag zes woningen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar fraudes met kinderopvangtoeslag. Het vermoeden bestaat dat de bewoners aanvragen voor kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst hebben ingediend, terwijl ze daar geen recht op hadden. De totale schade van de fraudes wordt geschat op ongeveer 740.000 euro.

Zes verdachten in het onderzoek hebben waarschijnlijk ieder ten onrechte tienduizenden euro's aan kinderopvangtoeslag ontvangen. Het geschatte fraudebedrag loopt op in één geval op tot meer dan 211.000 euro. De verdachten,  in leeftijd variërend van 32 tot en met 49 jaar, hebben de toeslagenfraudes vermoedelijk onafhankelijk van elkaar gepleegd.

De doorzoekingen onder leiding van het Functioneel Parket vonden plaats op twee adressen in Amsterdam-Zuidoost en in Zoetermeer, Zwijndrecht, Capelle aan den IJssel en Geldrop. Daarbij heeft de FIOD beslag gelegd op administratie. De doorzoekingen werden verricht door ongeveer zestig medewerkers van de FIOD, onder gezag van vijf officieren van justitie.

Mensen die ten onrechte een toeslag voor kinderopvang aanvragen, maken misbruik van gemeenschapsgeld. Daarom treden de FIOD en het Functioneel Parket hier tegen op.

Datum: dinsdag 3 september 2013, 16:12
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Noord-Holland, Zoetermeer, Zuid-Holland, Zwijndrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry