Verdachten in XTC-zaak voor de rechter in Assen

02/09
2013
Op dinsdag 3 september 2013 staan zes verdachten in een XTC-onderzoek voor de rechter in Assen. Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland vervolgt de mannen voor het produceren van, de handel in en de export van XTC. Ook worden zij vervolgd voor het deelnemen aan een criminele organisatie. De rechtbank heeft de hele dag ingepland voor de behandeling van de zaak.

In april 2013 heeft de politie zes personen aangehouden in dit drugsonderzoek. Zij worden verdacht van het produceren van XTC, het handelen in XTC en het exporteren van XTC. Daarnaast worden zij verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. De verdachten werden aangehouden in Amsterdam, Emmen en Westerbork. Daarnaast werden doorzoekingen verricht op meerdere locaties in Groningen, Westerbork en Emmen. Diverse goederen zijn hierbij in beslag genomen. Het gaat om tienduizenden XTC-pillen en andere kleinere hoeveelheden harddrugs.

De XTC-pillen werden verpakt in DVD- hoesjes met als logo ‘kerkmuziek'. Deze  DVD's werden te koop aangeboden via het internet. Kopers konden met bitcoins, een vorm van elektronisch geld,  betalen voor een DVD. 

Verder zijn bij de doorzoeking apparaten en grondstoffen aangetroffen die gebruikt werden voor de productie van XTC. Ook is er beslag gelegd op meerdere auto's en is er aan enkele duizenden euro's aan contant geld in beslag genomen.

Vier van de verdachten bevinden zich sinds hun aanhouding in voorlopige hechtenis. In totaal zijn er zes verdachten in dit onderzoek. Het gaat om een 62-jarige man uit Emmen, een 39-jarige man uit Emmen, een 33-jarige man uit Emmen, een 26-jarige man uit Emmen, een 27-jarige man uit Groningen en een 53-jarige man Westerbork.

Datum: maandag 2 september 2013, 09:58
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Assen, Drenthe, Emmen, Groningen, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry