Utrechts talent gaat strijd aan voor titel Best Young Leader in Sustainability

30/08
2013
Het thema duurzaamheid is één van de speerpunten van de Universiteit Utrecht. Om jong talent op dit gebied de kans te geven zich verder te ontwikkelen, heeft de directie Human Resources in samenwerking met Young Utrecht University, een wedstrijd uitgeschreven met als prijs een ticket voor deelname bij de Nudge Leadership Challenge. Uit alle inzendingen heeft een vierkoppige jury Fay van Zeijl als winnaar uitgekozen.

Nudge Leadership Challenge 2013

Van 27 tot en met 29 september worden tijdens de Nudge Leadership Challenge de 150 deelnemers gevoed met waardevolle inzichten op het gebied van duurzaamheid en leiderschap. Daarnaast gaan ze aan de slag met realistische business cases over complexe organisatie- en verandervraagstukken. Bovendien krijgen de deelnemers meer inzicht in hun eigen talenten en ontwikkelpunten door een uitgebreide assessment, rollenspellen en praktijkoefeningen.

Duurzaam leiderschap

Aan het eind van deze driedaagse challenge worden vijf winnaars gekozen. Zij krijgen de titel ‘Best Young Leaders in Sustainability 2013’ en zullen, in het kader van het thema dit jaar, Crossing borders, een reis maken door China. Zo kunnen ze met eigen ogen zien wat er wel en niet goed gaat op het gebied van duurzaamheid. Hun missie: met de opgedane kennis en ervaring in China de verduurzaming van de Nederlandse economie een stevige zet geven.

De Universiteit Utrecht en duurzaamheid

Duurzaamheid is een centraal thema binnen de Universiteit Utrecht, zowel in onderzoek, onderwijs als in bedrijfsvoering. De universiteit ziet het als onderdeel van haar maatschappelijke taak om haar studenten en medewerkers bewust te maken van de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en om met haar onderzoek bij te dragen aan oplossingen voor deze uitdagingen. Voor meer informatie kijk op www.uu.nl/duurzaamheid.

Over Nudge

Nudge is een onafhankelijke onderneming die vanuit een consumentenplatform de verduurzaming van de samenleving bevordert door mensen en initiatieven te verbinden, te versterken en te versnellen. Voor meer informatie: www.nudge.nl.

Datum: vrijdag 30 augustus 2013, 11:16
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: China, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry