Koffieoogst Java mislukt door regen en droogte

28/08
2013
De oogst van Robusta-koffie op het Indonesische eiland Java zal dit jaarzeker 16 procent lager uitvallen dan normaal, dit meldt de Nederlandse koffiehandelaar Nedcoffee. Oorzaak is het extreme weer op het eiland dit jaar.

Oorzaak van de tegenvallende oogst is het extreme weer waar Java sinds april door wordt geteisterd. Tijdens de bloesemperiode van de koffieplant had Java te kampen met droogte, terwijl er tijdens de oogstperiode juist 2 keer zoveel regen viel als normaal. Hierdoor is een groot deel van de oogst, die dit jaar toch al minder van kwaliteit was, verrot.

Indonesië is de derde producent ter wereld van Robusta-koffie. Deze koffie wordt vaak gebruikt voor het maken van instantkoffie en koffiepoeder. Robusta is veel minder vatbaar voor plantenziekten dan Arabica en daardoor met minder bestrijdingsmiddelen te telen.

Koffiedrinkers hoeven zich geen zorgen te maken om hun dagelijkse bakkie troost. De wereldwijde productie van Robusta-koffie is nauwelijks gedaald. In Brazilië, de grootste koffieproducent van de wereld, is de oogst dit jaar juist goed gelukt.

Datum: woensdag 28 augustus 2013, 10:29
Bron: Indoweb
Categorie: Algemeen
Tags: Indonesië, Java, Kampen, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry