Uitzending Gemist op iPhone populair

08/10
2009
In iets meer dan twee weken is de nieuwe Uitzending Gemist applicatie voor de iPhone en iPod touch meer dan 100.000 keer gedownload.

Al in de eerste drie dagen na de introductie werd de applicatie 65.000 keer opgehaald. In totaal zijn via de iPhone en iPod in dezelfde periode bijna een half miljoen video's bekeken. De piek in het gebruik ligt tussen tien en elf uur 's avonds. Ook wordt er meer gekeken via wi-fi dan via 3G, zo blijkt uit de eerste cijfers.

De NPO heeft veel moeite gedaan om ook het kijken naar video over het 3G netwerk mogelijk te maken. Toch blijkt uit de cijfers dat het merendeel van de video's via wi-fi netwerken wordt bekeken. Dat komt volgens William Valkenburg, directeur Internetcoördinatie bij de NPO, omdat de kwaliteit van de video via wi-fi stukken beter is. "Voor 3G hebben we ons beperkt in de bitrate, anders was de applicatie nooit geaccepteerd."

De NPO is nu bezig om binnen dezelfde bitrate een betere kwaliteit video te realiseren. De eerste tests zijn veelbelovend.

Datum: donderdag 8 oktober 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry