Gevangenisstraf voor veroorzaker dodelijk verkeersongeval

28/08
2013
Den Haag ,

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 28 augustus 2013 in hoger beroep de veroorzaker van een dodelijk verkeersongeval veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Het hof heeft de 21-jarige verdachte tevens een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 5 jaren opgelegd.

Op 4 juli 2012 is op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel een 22-jarige fietser door een aanrijding met een personenauto om het leven gekomen. Het Haagse hof heeft, evenals de rechtbank, niet bewezen geacht dat er sprake was van doodslag. Wel gaat het hof uit van roekeloos rijgedrag van de bestuurder van de auto.

De rechtbank in Rotterdam had een gevangenisstraf van 2 jaar opgelegd. Het hof heeft overwogen dat deze straf onvoldoende recht doet aan de roekeloosheid van het rijgedrag van de verdachte. Daarnaast heeft de verdachte naar het oordeel van het hof tijdens de zitting in hoger beroep geen enkele blijk van inzicht in het gevaarzettende karakter van zijn handelen gegeven. Tevens heeft hij de indruk doen ontstaan dat hij gefascineerd is door snelheid in het verkeer en weinig waarde hecht aan de vanuit een oogpunt van verkeersveiligheid geldende regels. Het hof heeft dit meegenomen in de strafbepaling.

Datum: woensdag 28 augustus 2013, 14:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry