Vlaardingen en Helenaveen Groenste stad en dorp van Nederland

08/10
2009
Nieuwsbericht | 08-10-2009

Vlaardingen en Helenaveen (Gemeente Deurne) zijn gekozen tot de Groenste Stad en Dorp van Nederland 2009. Zij wonnen goud in de nationale groencompetitie Entente Florale 2008. Vlaardingen won in de categorie 'steden' en het Brabantse dorp Helenaveen werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie 'dorpen en kleine steden'. De twee winnende gemeenten vertegenwoordigen Nederland volgend jaar in de internationale Entente Florale, waaraan elf Europese landen deelnemen.

Tijdens de prijsuitreiking op 7 oktober in het Safari Meeting Centre van Burgers' Zoo in Arnhem ontvingen de winnaars hun prijs uit handen van DG Anita Wouters van het ministerie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). LNV sponsort de Entente Florale.

Groene speelplek Behalve de groenste gemeenten werd ook de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd 'Wie ontwerpt de meest duurzame en hoogwaardige groene speelplek?'. Dat was het project 'Van waterlast tot waterlust', gerealiseerd in opdracht van de gemeente Slochteren. De jury prees onder andere de toegankelijkheid van de speelruimte en de goede beheervisie ten aanzien van de beplanting.

Succes Minister Verburg van LNV is erg blij met het initiatief voor duurzame groene speelplekken. DG Wouters meldde: `Het idee is inmiddels zelfs overgenomen door Duitsland. De minister is zó te spreken over dit succes dat ik u mag aanbieden de prijs ook de komende twee jaar te financieren.`

Naast persberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.

Datum: donderdag 8 oktober 2009, 14:22
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Arnhem, Deurne, Duitsland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Slochteren, Vlaardingen, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry