WK judo begint met lichte klassen

26/08
2013
RIO DE JANEIRO (ANP) - De wereldkampioenschappen judo beginnen maandag in Rio de Janeiro met de lichtste gewichtsklassen (-48 kg en -60 kg) en eindigen zondag met de teamwedstrijden. Zo'n 800 judoka's uit 124 verschillende landen verschijnen op de tatami in de hoofdstad van Brazilië. Stuk voor stuk willen ze graag in de voetsporen treden van Anton Geesink (1965) en Ruben Houkes (2007), de twee Nederlanders die eerder goud wonnen in de Braziliaanse stad.

In totaal strijden 17 Nederlandse judoka's om een wereldtitel in de verschillende gewichtsklassen. Op basis van de wereldranglijst telt de oranje equipe 5 grote kanshebbers. Kim Polling is het afgelopen jaar met 19 overwinningen op rij een klasse apart in de klasse tot 70 kilogram. De 22-jarige judoka voert de wereldranglijst overtuigend aan, maar heeft zich wegens een zware knieblessure onvoldoende kunnen voorbereiden.

Dex Elmont (-73 kg) en Henk Grol (-100 kg) weten hoe het is om in een WK-finale te staan. Ze wonnen allebei al twee keer zilver op een mondiale eindronde. In dezelfde gewichtsklasse als Polling is ook Linda Bolder een belangrijke kandidaat voor eremetaal. Anicka van Emden, de huidige nummer drie van de mondiale judoladder in de klasse tot 63 kilogram, heeft ook een reële kans op een medaille

Datum: maandag 26 augustus 2013, 04:01
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Brazilië, Rio de Janeiro

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry