Olifanten en nijlpaarden in bagage

23/08
2013
De Douane heeft woensdagmiddag 21 augustus op Schiphol 14 delen van beschermde diersoorten in beslag genomen. Bij controle van de bagage van de reizigers die terugkeerden uit Zimbabwe vonden douaneambtenaren kiezen van een olifant, geprepareerde olifantenstaarten en een schild van een panterschildpad. Tot slot vonden ze een grote reistas gemaakt van olifantenhuid en twee geweerhoezen van nijlpaardenhuid.

De reizigers hadden de leren producten gekocht in Zimbabwe. De delen van de olifanten zouden afkomstig zijn van door hen tijdens hun reis geschoten dieren. De mannelijke reiziger verklaarde een gepassioneerd jager te zijn. Onderzoek door de Douane aan de twee staarten en de vier kiezen toonde echter aan dat deze afkomstig zijn van dieren die al langere tijd geleden gestorven zijn. De reizigers konden geen Cites-vergunning overleggen voor de invoer van de spullen in de Europese Unie. Ze zijn daarom bekeurd. De goederen zijn door de Douane in beslag genomen.

Tegen de in België woonachtige verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De zaak is ter beoordeling aan het Functioneel Parket gezonden.

Datum: vrijdag 23 augustus 2013, 14:07
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Zimbabwe

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry