Expositie 'Hoofd- en Bijzaken' in stadhuis Utrecht

19/08
2013
19-08-2013

Marjolein Starreveld viert dit jaar haar vijfentwintigjarig jubileum als kunstenaar. Ter gelegenheid daarvan stelt zij, in de expositie 'Hoofd- en Bijzaken', haar geborduurde portretten tentoon in het Utrechtse stadhuis.

In haar vijfentwintigjarige loopbaan heeft de Utrechtse kunstenaar Marjolein Starreveld steeds het experiment gezocht. Aan het begin van haar loopbaan rekte ze de grenzen op van het maken van traditionele quilts. In haar meest recente werk zoekt ze naar de grenzen van wat er mogelijk is met een borduurmachine. Met zeer verrassende resultaten.
De expositie 'Hoofd- en Bijzaken' in het stadhuis toont haar geborduurde portretten. Starreveld: `Portretten vormen de kern van mijn werk, koppen met karakter, met een indringende blik, die je iets vertellen al weet je soms niet wat. Ik zoek inhoudelijk en technisch de grenzen op waar ik het beeld kan vervormen. Inhoud en techniek gaan hand in hand en leiden tot nieuwe ontdekkingen die ik weer kan gebruiken in een volgend werk.`

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van donderdag 29 augustus tot en met vrijdag 20 september 2013. Ook te bezichtigen tijdens Het Uitfeest op zondag 1 september.

Datum: maandag 19 augustus 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Leiden, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry