Maandag onweersbuien

18/08
2013
Houd de barometer in de gaten, want die gaat weldra een stijging in luchtdruk laten zien. Op de weerkaarten komt dan ook een hogedrukkern dichterbij. Dinsdag tonen wijzers en cijfers zo’n 1028 hPa en daarna volgt weer een gestage daling. Die daling betekent geenszins een verslechtering van het weerbeeld, in tegendeel zelfs. De wind draait vanaf donderdag naar het oosten en dat brengt ons zonneschijn en hogere temperaturen.

Voor het zover is, passeert er morgen eerst nog een zone met ‘stijgbewegingen’. Een zogeheten put in de bovenlucht, met extra trek van boven. Doordat de lucht van bovenaf -als ware het een goed werkende schoorsteen- wordt aangezogen, kunnen gemakkelijk dikke buien ontstaan. Met dikke plensregens. Ook onweer en hagel staan in onze verwachting.

Overschuiven buien
Maandagochtend schuiven de buien behorende bij die extra stijgbewegingen, van west naar oost over het land. In de late nacht trekken de buien de Noordzeekusten in het westen binnen en daarna vervolgen ze hun weg richting Duitsland. In eerste instantie werkt het tijdstip enigszins tegen. Immers, het land is tegen het ochtendgloren op z’n koudst en kan van onderaf dus weinig extra warmte toevoegen om de buien wat meer power te geven. Er zullen dan ook maar een paar buien over de westelijke provincies schuiven.

Datum: zondag 18 augustus 2013, 14:20
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry