Politie zeer snel ter plaatse na roof Kunsthal, rapport asresten ontvangen

08/08
2013
De politie Rotterdam was in de nacht van 15 op 16 oktober 2012 zeer snel ter plaatse nadat het inbraakalarm van de Rotterdamse Kunsthal was afgegaan. Samen met de beveiliging van de Kunsthal werd geconstateerd dat aan de buitenkant van het museum niets was te zien: geen sporen van braak, er hingen schilderijen aan de muren.

De politie is daarna zoals te doen gebruikelijk weg gegaan. De beveiliging van het museum constateerde enige tijd later dat er was ingebroken waarna de politie opnieuw werd gewaarschuwd. Deze informatie is al in oktober 2012 bekendgemaakt.

Dat de politie de Roemeense verdachten zou zijn tegengekomen na de - eerste - melding is een bewering voor rekening van een advocaat, zoals ook tegen het AD is gezegd. Het blijkt niet uit de verklaringen van de verdachten in het dossier.

Bovendien was er op dat moment nog geen enkele aanleiding om wie dan ook rijdend in een auto aan te merken als verdachte van enig strafbaar feit.

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag het onderzoek naar de mogelijke verbranding van de kunstwerken uit Roemenië ontvangen. Het rapport zal worden bestudeerd.

Volg ons ook op twitter: www.twitter.com/OMrotterdam en Facebook: Openbaar Ministerie Rotterdam         

Datum: donderdag 8 augustus 2013, 15:56
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry