OM eist in hoger beroep 6 jaar cel voor steekpartij uitgaanscentrum Almere

09/08
2013
De advocaat-generaal (OM) in Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep gevangenisstraffen  van respectievelijk zes jaar en één maand geëist tegen een 25-jarige man. Volgens het OM heeft de verdachte op 10 december 2011 op de Grote Markt in Almere een destijds 24-jarige man neergestoken.

Op voornoemde datum ontstond op straat een ruzie tussen verdachte en een aantal voorbijgangers. Aanleiding zouden seksistische opmerkingen zijn die de voorbijgangers in de richting van een paar meisjes riepen. De ruzie ontaardde in een vechtpartij tussen verdachte en het latere slachtoffer. Het slachtoffer werd zeven keer gestoken in zijn hoofd, romp en arm. Het OM kwalificeert dit als een poging tot doodslag.

Daarnaast wordt de man ook verdacht van mishandeling op 10 november 2011 in Almere. Twee medewerkers van de Albert Heijn hadden het vermoeden dat de verdachte een blikje frisdrank probeerde te stelen. De medewerkers hielden verdachte aan in afwachting van de komst van de politie. Hierbij kreeg één van de medewerkers een klap van verdachte.

Het gaat in deze zaak om twee geweldsdelicten die zich een maand na elkaar afspelen. `Delicten in de openbare ruimte, die bijdragen aan angstgevoelens van mensen die gezellig een avond uit denken te gaan en van winkelpersoneel,` aldus de advocaat-generaal op de zitting.

Het OM vindt een gevangenisstraf van geruime duur passend bij de feiten. `Het slachtoffer van de steekpartij heeft veel geluk heeft gehad dat hij, ondanks verwondingen op tal van plaatsen die dodelijk hadden kunnen zijn, niet is omgekomen. Dat is echter puur toeval en komt niet in mindering op de ernst van de aan verdachte te maken verwijten,` aldus de advocaat-generaal.

De Rechtbank Zwolle-Lelystad veroordeelde de verdachte eerder tot zes jaar cel voor de poging doodslag op 10 december. Voor de mishandeling op 10 november kreeg de verdachte een gevangenisstraf van één maand. De verdachte stelde tegen beide vonnissen hoger beroep in. Het hof in Leeuwarden behandelde de zaken vandaag tegelijkertijd op zitting.

Uitspraak (naar verwachting) op 23 augustus 2013.

Datum: vrijdag 9 augustus 2013, 20:24
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Almere, Flevoland, Friesland, Leeuwarden, Lelystad, Overijssel, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry