PinkRoccade Local Government met 100 km estafetteloop in actie tegen melanoomkanker

13/08
2013
DEN BOSCH (EZPress) - Op 13 september 2013 komt PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, in actie tegen melanoomkanker. Medewerkers, klanten, relaties en familie lopen op die dag samen een estafettesponsorloop van honderd kilometer, die start bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Eindpunt is het nieuwe hoofdkantoor van PinkRoccade Local Government in ’s-Hertogenbosch. Ook Jos Heijmans, burgemeester van de gemeente Weert, en Ab van den Berg, ambtelijk secretaris van de Gebruikersvereniging PinkRoccade Local Government, geven een stokje over. De bijna honderd lopers zijn al begonnen met het werven van sponsors. Doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar medicijnen tegen deze agressieve vorm van huidkanker.

In Nederland is melanoomkanker momenteel de meest voorkomende vorm van kanker. Jaarlijks komen er ruim 4.800 nieuwe patiënten bij, van wie achthonderd met uitzaaiingen. De afgelopen tien jaar is het aantal melanoompatiënten met vijftig procent toegenomen. Ook binnen PinkRoccade Local Government krijgen collega’s te maken met deze of andere vormen van (huid)kanker. Daarom kozen ze dit jaar als doel het medicijnonderzoek rond melanoomkanker. Vorig jaar brachten de medewerkers geld bij elkaar voor de strijd tegen multiple sclerose en het jaar daarvoor voor de ondersteuning van kinderen met het Rett-syndroom.

“Met de Pink Sponsorloop 2013 willen wij het wetenschappelijk onderzoek naar de opname en omzetting van specifieke medicijnen – de BRAF-remmers – ondersteunen”, zegt Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government. “Het LUMC loopt op het gebied van onderzoek voorop en wil zich verder richten op research naar resistentie van BRAF-remmers. Door dit ziekenhuis als startplaats te kiezen, onderstrepen we onze steun.”

Dr. H.W. Kapiteijn, internist-oncoloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum, noemt de BRAF-remmers een enorme vooruitgang op het gebied van de behandeling van uitgezaaide melanoomkanker. “Vijftig procent van de patiënten met uitgezaaide melanoomkanker komt in aanmerking voor behandeling met BRAF-remmers. Er is echter nog ontzettend veel te bereiken door de resistentie van het medicijn te vertragen of zelfs tegen te gaan. We willen de mensen met deze vorm van kanker een langer en kwalitatief beter leven geven. Daarvoor is gericht onderzoek en dus ook financiële ondersteuning nodig.”

//Einde bericht

Bron: PinkRoccade

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 13 augustus 2013, 12:52
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Limburg, Weert

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry