Indonesië moet 600.000 ton rijst importeren

08/08
2013
Indonesië zal later dit jaar 600.000 rijst importeren om aan de vraag naar rijst te kunnen voldoen. De rijst moet worden geïmporteerd omdat de oogst dit jaar tegenvalt door slechte weersomstandigheden en ouderwetse irrigatiesystemen.

Eerder dit jaar werd nog verwacht dat Indonesië dit jaar genoeg rijst zou produceren om aan de binnenlandse vraag te voldoen. Bovendien wil Indonesië altijd 2 miljoen ton rijst op voorraad hebben om de prijzen te stabiliseren tijdens de zaaiperiode tussen januari en maart.

Per jaar wordt er in Indonesië 34,05 miljoen ton rijst geconsumeerd. Vorig jaar produceerde Indonesië nog 40 miljoen ton rijst, maar het Centraal Bureau voor de Statistiek (BPS) vreest dat de productie dit jaar minder dan 34 miljoen ton zal bedragen.

In totaal heeft Indonesië 7.3 miljoen hectare rijstvelden. 2.4 daarvan zijn echter slecht onderhouden en maken gebruik van inefficiënte irrigatiesystemen. Reparatie van deze irrigatiesystemen zal naar verwachting 2 miljard euro kosten en 4 jaar duren.

Om in de tussenliggende jaren aan de rijstbehoefte van zijn inwoners te kunnen voldoen, heeft Indonesië handelsafspraken gemaakt met Myanmar en Vietnam.

Datum: donderdag 8 augustus 2013, 19:33
Bron: Indoweb
Categorie: Algemeen
Tags: Myanmar

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry