Ambassadestaf Sana’a verlaat Jemen

08/08
2013
DEN HAAG (EZPress) - Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft besloten dat de gehele ambassadestaf uit Sana’a, de hoofdstad van Jemen, het land verlaat. Deze maatregel is genomen na nieuwe informatie dat een aantal westerse landen potentieel doelwit is van een aanstaande terroristische aanslag. Nederland wordt genoemd bij die landen.

Eerder was geen sprake van gerichte dreiging tegen de ambassade. Vanwege de verslechterende veiligheidssituatie in Jemen was eerder besloten de ambassade te sluiten en te gaan werken met een kernstaf van vier mensen. De uitgezonden medewerkers van de ambassade en Nederlandse beveiligers, in totaal 12 personen, zijn inmiddels het land uit.

Het gaat om een tijdelijke maatregel. Begin volgende week, na afloop van het Suikerfeest, wordt de situatie opnieuw bekeken. Contact met de Nederlandse autoriteiten blijft mogelijk via een noodnummer dat vanuit buiten Jemen beantwoord wordt. De Nederlandse gemeenschap in Jemen is op de hoogte gebracht van het vertrek van het ambassadepersoneel.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 8 augustus 2013, 08:08
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Jemen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry