Regiezitting hoger beroep 'grensrechterzaak' op 13 augustus

07/08
2013
Leeuwarden ,

Op dinsdag 13 augustus behandelt de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, de strafzaken tegen zes minderjarigen en een volwassene die allen verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Regiezitting

De zaken staan gepland als regiezitting. Dat betekent dat die dag de strafzaken niet inhoudelijk zullen worden behandeld. In een regiezitting worden enkel eventuele onderzoekswensen vanuit de verdediging of het Openbaar Ministerie voorgelegd aan het hof, dat vervolgens op de verzoeken een beslissing zal geven. De regiezitting wordt gehouden in het Paleis van Justitie aan het Wilhelminaplein 1 te Leeuwarden. De zaken staan gepland om 10.00 uur en zullen naar verwachting tot 16.00 uur duren.

Minderjarige verdachten
De zaken van de minderjarigen zullen achter gesloten deuren worden behandeld. Wel zal, net als bij de rechtbank Midden Nederland, locatie Lelystad, waar de zaken eerder werden behandeld, beperkte toegang worden verleend aan nabestaanden van het slachtoffer en vertegenwoordigers van de pers.

Aanmelding pers
Schrijvende journalisten en verslaggevers van omroepen die de zitting willen bijwonen kunnen zich hiervoor uiterlijk vrijdag 9 augustus aanstaande, voor 12.00 uur aanmelden bij de afdeling Communicatie van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden. Dat kan telefonisch (bij Jasper Mulder, 058-2341770) of per email (jasper.mulder@rechtspraak.nl).

Datum: woensdag 7 augustus 2013, 16:15
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Flevoland, Friesland, Gelderland, Leeuwarden, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry