OM eist in hoger beroep 12 jaar cel voor doodslag op militair in Herkenbosch

06/08
2013
De advocaat-generaal in 's-Hertogenbosch heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist tegen een 49-jarige verdachte. Volgens het OM heeft de man op of omstreeks 9 september 2011 in Herkenbosch een 30-jarige militair om het leven gebracht.

De verdachte en het slachtoffer hadden op 9 september 2011 een afspraak. De twee zouden een financieel conflict hebben gehad omdat de verdachte afspraken ten aanzien van de verbouwing van het huis van het slachtoffer niet was nagekomen. Twee maanden later, op 16 november 2011 werd het lichaam van het slachtoffer na uitvoerig politieonderzoek in een maïsveld achter de woning van de verdachte gevonden.

Wat er precies gebeurd is tussen 9 september en 16 november is nooit duidelijk geworden. De verdachte kiest ervoor om geen openheid van zaken te geven en beroept zich op zijn zwijgrecht. Toch is er volgens het OM voldoende wettig en overtuigend bewijs om tot een veroordeling te komen. `Verdachte is de laatste die het slachtoffer in leven heeft gezien, er is in het huis van verdachte (een grote hoeveelheid) bloed aangetroffen dat afkomstig is van het slachtoffer en het staat vast dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen,` aldus de advocaat-generaal op de zitting.

In de visie van het OM heeft de verdachte opzettelijk en klaarblijkelijk met grof geweld een einde gemaakt aan het leven van de beroepsmilitair. `Verdachte heeft het slachtoffer tegen het hoofd geslagen, verwurgd en het stoffelijk overschot verborgen. Hij heeft het slachtoffer van het leven beroofd en een gat geslagen bij familie en vrienden; de rechtsorde is daarmee in zeer ernstige mate geschokt,` zei de advocaat-generaal. Het OM vindt een langdurige gevangenisstraf passend bij de ernst van de feiten.

De rechtbank in Roermond veroordeelde de verdachte eerder tot tien jaar gevangenisstraf, bij een eis van de officier van justitie van twaalf jaar. De verdachte stelde hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) op 20 augustus 2013.

Datum: dinsdag 6 augustus 2013, 13:33
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Roermond

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry