Minister bij Canal Parade op Defensieboot

03/08
2013
Het Ministerie van Defensie heeft vandaag met een eigen boot deelgenomen aan de zonnige en gezellige Canal Parade van de Amsterdam Gay Pride. Onder ongeveer 90 opvarenden was ook minister Jeanine Hennis-Plasschaert.

Voor een plekje op het vaartuig konden zowel burgers als militairen zich aanmelden. Hun seksuele geaardheid speelde daarbij geen enkele rol. Het ging erom gezamenlijk uit te dragen dat je bij Defensie gelijkwaardig bent en het recht hebt zichtbaar jezelf te zijn, of je nou heteroseksueel bent, lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender. De minister wilde dit met haar aanwezigheid nog eens benadrukken. “Ik vond het belangrijk vandaag samen met mijn mensen mee te varen op de Defensieboot. Iedereen moet zich vrij kunnen voelen. Dit geldt ook voor militairen. Die moeten presteren onder moeilijke omstandigheden. Juist dan is het belangrijk jezelf te kunnen zijn en je je werk goed kunt doen in een veilige omgeving.”

Prachtig

De homoseksuele Patrick van Hecke uit het Zeeuwse Terneuzen heeft geen relatie met Defensie, maar vindt het prachtig dat de krijgsmacht is vertegenwoordigd bij de Canal Parade. “Al is het maar om te tonen dat homoseksualiteit in het leger wordt geaccepteerd”, zegt hij. “In andere landen is dat allemaal niet zo vanzelfsprekend.” 

Datum: zaterdag 3 augustus 2013, 17:49
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Terneuzen, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry