Waalre: Beloning in onderzoek brandstichting gemeentehuis verdubbeld

02/08
2013
De hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant heeft de eerder uitgeloofde beloning in het onderzoek naar de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre verdubbeld. De gouden tip levert nu 50.000 euro op.

Uitzonderlijk hoge beloning
Het gemeentehuis werd een jaar geleden, in de nacht van dinsdag 17 juli op woensdag 18 juli 2012, nagenoeg volledig verwoest door de brandstichting waarbij twee brandende auto's tegen het gebouw werden geplaatst. Brandstichting vormt op zichzelf geen aanleiding voor het uitloven van een bijzonder hoge beloning. Maar de enorme impact die deze brandstichting in een gemeentehuis op de maatschappij heeft gehad, vormt dat wel. Vandaar dat de uitgeloofde beloning nu verhoogd is naar 50.000 euro.

Onderzoek
Binnen het onderzoek werden reeds drie mannen, een 36-jarige inwoner van Sint-Michielsgestel en twee Eindhovenaren van 38 en 49 jaar aangehouden op verdenking van de brandstichting in het gemeentehuis. Het Openbaar Ministerie heeft in juni laten weten dat deze mannen zich nu nog niet voor de rechter hoeven te verantwoorden voor de brandstichting vanwege de mogelijkheden voor verder onderzoek. Ook al zitten deze verdachten op dit moment niet meer vast voor de brandstichting, ze worden nog wel als verdachte gezien, terwijl het rechercheteam ondertussen volop doorwerkt aan de zaak.

Bewijstechnisch compleet maken
Het team is op zoek naar losse eindjes om de puzzel bewijstechnisch compleet te maken. Het OM en de politie hopen dat de verhoogde beloning mensen over de streep trekt die tot nu toe cruciale informatie nog niet met de politie hebben gedeeld.

Informatie delen
Beschikt u over belangrijke informatie, deel deze dan met het rechercheteam. Bel 0900-8844 om in contact te komen met één van de rechercheurs. Rechtstreeks contact met de Criminele Inlichtingen Eenheid is mogelijk via het telefoonnummer 079- 345 8 999.

 

Datum: vrijdag 2 augustus 2013, 15:19
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Noord-Brabant, Waalre

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry