Tsunamiwaarschuwing voor eilanden Stille Oceaan

08/10
2009
SYDNEY (ANP/RTR/AFP) - Voor Papoea-Nieuw-Guinea en eilanden in het zuidwestelijke deel van de Stille Oceaan is donderdag een tsunamiwaarschuwing afgegeven. Het Tsunami Waarschuwingscentrum liet dat weten. Het alarm geldt in totaal voor elf landen. Naast Papoea-Nieuw-Guinea gaat het onder meer om Fiji, Vanuatu en Nieuw-Caledonië. De autoriteiten van Nieuw-Caledonië hebben na de waarschuwing mensen van het oostelijke kustgebied naar hoger gelegen gebieden geëvacueerd.

De waarschuwing kwam na een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ongeveer 370 kilometer ten noordwesten van de eilandstaat Vanuatu op een diepte van 33 kilometer. Er zijn nog geen berichten over doden of gewonden door de beving. De politie van Vanuatu liet weten dat de beving niet is gevoeld in de hoofdstad Port Vila.

De tsunamiwaarschuwing komt een week nadat de eilandengroep Samoa in de Grote Oceaan door een tsunami werd getroffen. Die tsunami eiste circa 170 levens. De slachtoffers vielen op Samoa en de nabijgelegen eilanden van Amerikaans Samoa en Tonga.

Datum: donderdag 8 oktober 2009, 01:21
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: AustraliŽ, Fiji, Samoa, Sydney, Vanuatu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry