10 doden, 4 vermisten na overstromingen Ambon

31/07
2013
De overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van dagenlange regenval zijn op het Molukse eiland Ambon tenminste 10 doden gevallen. Vier mensen worden nog vermist, aldus reddingswerkers. De 10 dodelijke slachtoffers werden ontdekt in 5 gehuchten die door de modder- en waterstromen volledig zijn weggevaagd. 28 mensen raakten gewond en liggen in het ziekenhuis.

In totaal staan als gevolg van de overstromingen 870 huizen onder water. 4300 mensen zijn geëvacueerd. De honderden reddingswerkers hadden grote moeite om het zwaar materieel dat nodig is om mensen uit hun netelige positie te bevrijden naar het getroffen gebied te krijgen. Door het noodweer zijn veel wegen op Ambon vernield. Bovendien klaagden reddingswerkers over het gebrek aan voldoende materieel.

Vorig jaar rond deze tijd werd Ambon ook geteisterd door noodweer en overstromingen. Hierbij raakten 2000 gezinnen dakloos en kwamen 11 mensen om het leven. Elk jaar valt er in juli en augustus een flinke hoeveelheid neerslag. De afgelopen jaren zijn de buien heviger geworden als gevolg van de verwarming van het zeewater. Dit jaar is het water in de Bandazee twee graden warmer dan normaal.

Datum: woensdag 31 juli 2013, 10:20
Bron: Indoweb
Categorie: Algemeen
Tags: Huizen, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry