Opnieuw een keer in etalage tijdens de Johan Cruijff Schaal

29/07
2013
Ze zijn het spuugzat. Wéér die vragen over een eventuele transfer. “Of ik dit een irritante periode vind? Nee, helemaal niet. Alleen als jullie weer over andere clubs beginnen”, zegt Christian Eriksen met een glimlach op zijn gezicht. Maar de middenvelder van Ajax meent het. Hij wil best nog even de strijd om de Johan Cruijff Schaal doornemen, maar onderwerpen als Liverpool wuift hij weg.

Zijn collega Siem de Jong heeft niet voor niets gezegd dat hij zich dit seizoen op Ajax gaat richten. Puur om af te zijn van vragen over een eventuele transfer. Want als er volgende week een Europese topclub aan de bel trekt, vertrekt hij natuurlijk gewoon.

“Er heeft zich nog geen enkele club gemeld”, aldus Eriksen. “Nee, dat is geen tegenvaller. Ik zit nu toch bij een fantastische club?” Hij deed er zaterdagavond tegen AZ in ieder geval alles aan zich weer eens in de kijker te spelen, mocht dat nog nodig zijn. Vooral zijn voorzet vanaf de rechterflank op het hoofd van De Jong (2-3) maakte indruk. Jezelf weer een keer in de etalage zetten kan in ieder geval geen kwaad. Toch beweert hij de wedstrijden tot het sluiten van het transferwindow niet als sollicitatiegesprekken te zien.

Ook Toby Alderweireld zegt dat de buitenwereld meer met een transfer bezig is dan hij zelf. De Belgische verdediger zei eerder al nee tegen Norwich City en heeft meer clubs teleurgesteld. “Ik ga niet zomaar weg bij deze club. Ik wacht op iets moois. Er hebben zich zeker clubs gemeld, maar niet iets waar ik interesse in had.”

Ook hij poetste tegen AZ zijn eigen etalageruit maar weer eens op. Een kwartier voor tijd stoomde Alderweireld mee op en nam vanaf 25 meter doelman Esteban onder vuur. De Costaricaan had slechts een half antwoord op de Vlaamse pegel, waarna Kolbeinn Sigthorsson de 2-2 kon binnentikken. “Zoiets doe ik echt niet om me nu extra te bewijzen. Ik ben alleen maar bezig met hoe we onszelf kunnen klaarstomen voor het begin van de competitie. Met de Johan Cruijff Schaal erbij heb ik nu weliswaar alles gewonnen in Nederland, maar ik blijf gretig naar meer.”}

Alderweireld en Eriksen bespreken af en toe hun gezamenlijke wens om de overstap naar een grote competitie te maken. De Deen: “Dan praten we elkaar even bij over de laatste geruchten. Ja, natuurlijk lachen we daarom. Dat doe ik al jaren.”

Maar wat als de interesse vaag blijft en ze in Amsterdam moeten blijven? Het is tegenwoordig een trend onder trainers om spelers van wie het contract afloopt op de reservebank te zetten. Alderweireld verwacht geen problemen op dat gebied. “Als ik niet vertrek, verleng ik mijn contract. Dat is geheel volgens de filosofie van Ajax en zelf sta ik daar ook positief tegenover. Daar komen we wel uit.”

 

Datum: maandag 29 juli 2013, 09:32
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Liverpool, Noord-Holland, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry