Brabantse ondernemers ontvingen 3 ton voor centrummanagement

21/04
2011
donderdag 21 april 2011

Ondernemers en gemeenten in Brabant hebben de afgelopen drie jaar gezamenlijk ruim 300.000 euro ontvangen voor de start en ontwikkeling van centrummanagement. Het geld is afkomstig uit het stimuleringsprogramma Centrummanagement van de Kamer van Koophandel Brabant. De dertigste toekenning ging woensdagavond 20 april naar de Ondernemers Vereniging Oirschot (OVO).

De KvK vindt goed functionerende dorps- en stadscentra belangrijk voor het lokale en regionale vestigingsklimaat. Een breed draagvlak, structurele samenwerking tussen centrumondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren en een collectieve financieringsvorm zijn daarbij cruciaal. Centrummanagement is een middel om dit te bereiken. KvK Brabant startte eind 2008 het programma Centrummanagement Brabant waarop lokale organisaties, winkeliers- en ondernemersverenigingen en lokaal gedragen initiatiefgroepen een beroep kunnen doen bij het opzetten of verder professionaliseren van centrummanagement. Initiatieven in Asten, Best, Boxmeer, Deurne, Drunen, Eindhoven (centrum, WoensXL, Oud-Woensel/Kruisstraat), Geldrop, Mierlo, Gemert, Heesch, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Laarbeek, Oss, Rosmalen, Schijndel, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven (Dorp en City Centrum), Vught en Waalwijk hebben al gebruik gemaakt van deze regeling waarbij in sommige gevallen ook een tweede of derde aanvraag is toegekend.

Centrummanager in Oirschot

Hans Markus, bestuurslid Ondernemersvereniging Oirschot en wethouder Piet Machielsen, ontvingen afgelopen woensdag de cheque van 10.000 euro uit handen van Berry Welten, vice-voorzitter KvK Brabant. Dit geld en een eigen bijdrage van de ondernemers en gemeente, wordt gebruikt om de haalbaarheid van centrummanagement in Oirschot te verkennen, gezamenlijke ambities te definiëren en een Plan van Aanpak op te stellen. Ook wordt gekeken of het haalbaar is een centrummanager te benoemen en een ondernemersfonds in te stellen.

Landelijke belangstelling Programma Centrummanagement Brabant

De stimuleringsregeling is een belangrijk onderdeel van het programma en bestaat uit een bijdrage van 10.000 euro en inhoudelijke ondersteuning en coaching door het programmateam van de KvK. Vanuit het programma worden verder diverse hulpmiddelen ontwikkeld en bijeenkomsten georganiseerd voor centrummanagers en andere betrokkenen. Er wordt landelijk samengewerkt met o.a. het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Dit heeft onder meer geleid tot de uitgave van een vernieuwd handboek Centrummanagement. Hierin zijn de in Brabant opgedane kennis en ervaringen verwerkt. Het programma heeft een grote impuls gegeven aan de ontwikkeling van centrummanagement in Brabant. De provincie loopt hiermee voorop in Nederland. Er is veel landelijke belangstelling voor het programma en het krijgt in diverse regio’s navolging. KvK Brabant stelt haar kennis, ervaring en ontwikkelde hulpmiddelen hiervoor beschikbaar. Medio 2011 is de informatie zelfs voor iedereen toegankelijk via een digitale database.

Bron: KvK Brabant

Datum: donderdag 21 april 2011, 11:22
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Asten, Boxmeer, Deurne, Eindhoven, Helmond, Laarbeek, Noord-Brabant, Oirschot, Oss, Schijndel, Tilburg, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught, Waalwijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry