Goirle en Oisterwijk aan de slag met centrummanagement

23/06
2011
donderdag 23 juni 2011

Zowel Goirle als Oisterwijk gaan werk maken van centrummanagement. Beide gemeentes zetten centrummanagement in om de ambities voor het centrum te realiseren. De samenwerking tussen de ondernemers (inclusief horeca en vastgoed) en de gemeente moet leiden tot een sterker en aantrekkelijker centrum.

De Kamer van Koophandel Brabant ondersteunt dit streven van beide Midden-Brabantse initatieven met de toekenning van de Stimuleringsregeling Centrummanagement Brabant. Berry Welten, vice-voorzitter KvK Brabant, reikte de cheques van 10.000 euro uit tijdens de zomerbijeenkomst van het Programma Centrummanagement Brabant in Rosmalen op woensdag 22 juni.

Goirle

In Goirle moet centrummanagement de basis vormen voor een blijvende dynamiek in het centrum, een aantrekkelijk Goirles centrum met een duidelijk profiel in de regio. De gemeente Goirle, de winkeliersvereniging van het nieuwe winkelgebied De Hovel en de ondernemersvereniging Tilburgseweg willen een praktisch businessplan/uitvoeringsplan “Centrummanagement Goirle” laten opstellen. Dit plan moet leiden tot een succesvolle start van centrummanagement en de oprichting van een stichting Centrummanagement Goirle . In het plan worden de ambities, het activiteitenplan, de organisatiestructuur en de begroting van Centrummanagement Goirle verder uitgewerkt.

Oisterwijk

Ook Oisterwijk gebruikt het geld om de gezamenlijke ambities, activiteiten, de organisatiestructuur en de financiering te onderzoeken en vast te leggen in een Plan van Aanpak Centrummanagement Oisterwijk. De betrokken partijen zijn zich er van bewust dat Oisterwijk een goed imago heeft, leuke speciaalzaken en een goed horeca-aanbod. Maar zij zien tegelijkertijd de aantrekkelijkheid van het kerngebied afnemen en willen dan ook de regiofunctie weer versterken. De ondernemersvereniging Oisterwijkse Winkeliers, de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Oisterwijk, de vastgoedeigenaren in het Oisterwijkse centrum en de gemeente willen gezamenlijk het economisch klimaat van het Oisterwijkse centrum verbeteren, zodat het er weer prettig wonen, werken, ontspannen en verblijven is.

Toekenning stimuleringsregeling

Zowel Goirle als Oisterwijk hebben met succes een beroep gedaan op de stimuleringsregeling van KvK Brabant om externe expertise in te huren voor het opstellen van de plannen.

In Goirle werd de cheque van € 10.000,- in ontvangst genomen door de heer M. Buitelaar (Winkeliersvereniging ‘De Hovel’), de heer P. Hoogendoorn (Ondernemersvereniging Tilburgseweg) en wethouder Th. van der Heijden. De Oisterwijkse delegatie die de cheque mee naar huis mocht nemen bestond uit de heer P. Smit (Vereniging Oisterwijkse Winkeliers), de heer J. Cornelissen (KNH afd. Oisterwijk), mevrouw W. Nagel (namens de vastgoedeigenaren van Oisterwijk) en L. Beelen (gemeente Oisterwijk).

Programma Centrummanagement Brabant

Centrummanagement moet leiden tot krachtige en aantrekkelijke winkelcentra. De KvK vindt goed functionerende dorps- en stadscentra belangrijk voor het lokale en regionale vestigingsklimaat en wil daar een actieve bijdrage aan leveren. Het Programma Centrummanagement bestaat onder meer uit themabijeenkomsten, een handboek en de stimuleringsregeling Centrummanagement. De stimuleringsregeling is bedoeld voor lokale organisaties, winkeliers- en ondernemersverenigingen, en lokaal gedragen initiatiefgroepen. Deze organisaties moeten zelf minimaal 2.000 euro bijdragen aan centrummanagement. Al 34 initiatieven in Asten, Best, Boxmeer, Deurne, Drunen, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heesch, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Laarbeek, Oss, Rosmalen, Schijndel, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught en Waalwijk hebben al gebruik gemaakt van deze regeling.

Bron: KvK Brabant

Datum: donderdag 23 juni 2011, 09:08
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Asten, Boxmeer, Deurne, Eindhoven, Goirle, Helmond, Laarbeek, Leiden, Noord-Brabant, Oisterwijk, Oss, Schijndel, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught, Waalwijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry