KvK steunt komst internationale Secondary School

14/09
2011
woensdag 14 september 2011

Engelstalig onderwijs voor kinderen expats in Twente

Niet alleen een goed betaalde, interessante baan is belangrijk voor hoogopgeleide buitenlandse kenniswerkers, maar juist ook de vraag of er Engelstalig onderwijs is voor de kinderen. Om aan die vraag tegemoet te komen start de Stichting Internationaal Onderwijs Twente met een Engelstalige secondary school, voor kinderen in het voortgezet onderwijs. De Kamer van Koophandel ondersteunt het initiatief met een financiële bijdrage in 2011 en 2012, in totaal € 20.000.

Nederland is populair onder kennismigranten, buitenlandse werknemers met een hoog opleidingsniveau. Deze kenniswerkers kiezen hun bestemming vooral vanwege de arbeidsmarkt en het onderwijsniveau. Twente kent een hoog kennisniveau door de Universiteit Twente, Saxion en de spin off bedrijven die daaruit voortkomen. Er bestaat echter een voortdurende concurrentie met andere regio’s in binnen- en buitenland. Voor Twente zijn internationale kenniswerkers nodig om als kennisregio in de race te blijven.

Op initiatief van Stichting Internationaal Onderwijs (SIO) Twente en met hulp van een stimuleringsbijdrage van de Kamer van Koophandel en steun van Twentse bedrijven is een primary school (basisschool) inmiddels succesvol van de grond gekomen. In samenwerking met het Stedelijk Lyceum in Enschede wordt nu een secondary school opgestart.

De Kamer van Koophandel ondersteunt het initiatief van SIO Twente met een financiële bijdrage in 2011 en 2012. Louis Koopman, regiovoorzitter van de Kamer van Koophandel: “Het is voor onze regionale economie van groot belang dat Twente een aantrekkelijk vestigingsklimaat houdt. Vooral als de arbeidsmarkt krapper wordt. Een secondary school is een voorwaarde om deze kenniswerkers aan te trekken en te behouden voor Twente.“

Bron: KvK

Datum: woensdag 14 september 2011, 14:17
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Enschede, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry