Belangstelling voor internationaal personeel stijgt

12/10
2011
woensdag 12 oktober 2011

Goed personeel is belangrijk voor de continuïteit van ieder bedrijf. De verwachting is dat aankomende jaren door vergrijzing en ontgroening het voor mkb’ers moeilijker wordt om gekwalificeerd personeel te vinden.”Steeds meer bedrijven oriënteren zich daarom op de internationale arbeidsmarkt”, vertelt Henk Rosman, directeur van de Kamer van Koophandel Brabant.

“Onze regio acteert internationaal. Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van buitenlandse krachten. Ook bij de KvK krijgen we veel vragen over dit onderwerp. Dat is de reden om in samenwerking met partners als Brainport International Community en het Expat Center Brabant een Internationale Arbeidsmarktdag te organiseren”, aldus Henk Rosman.

Gastspreker op deze Internationale Arbeidsmarktdag is Trude Maas-de Brouwer, onafhankelijk bestuurder, toezichthouder (voorzitter Raad van Commissarissen Philips Electronics Nederland) en oud-senator PvdA. Zij bevestigt de groeiende belangstelling voor internationaal personeel bij bedrijven: `De Zuid-Nederlandse mkb’er is al een global player als het gaat om het internationaal afzetten van producten en diensten. Met betrekking tot de internationale arbeid staan we aan de vooravond van een vergelijkbare ontwikkeling.`

De belangstelling blijkt volgens Henk Rosman ook uit het aantal aanmeldingen. Meer dan 100 Brabantse en Limburgse mkb-directeuren, managers en geïnteresseerden uit de humanresourcesbranche hebben zich al aangemeld. Zo ook Erwin Krijnen van Office2Go uit Kaatsheuvel, spreker bij een van de zes praktijksessies. Ik heb al goede ervaringen met stagiairs uit Brazilië, Italië en Turkije. Als mensen uit het buitenland komen, heeft dat net iets extra’s voor het bedrijf. We kunnen echt iets van elkaar leren.”

ProgrammaDe Internationale Arbeidsmarktdag vindt plaats op dinsdagmiddag 18 oktober van 13.00-18.00 uur op de High Tech Campus, The Strip te Eindhoven. De organisatie is in handen van KvK-Brabant, Brainport International Community en de provincies Noord-Brabant en Limburg. Deelname is kosteloos. Trude Maas-de Brouwer verzorgt een inspirerende inleiding. Edward Voncken van KMWE Eindhoven vertelt vanuit de praktijk over zijn ervaringen met personeel uit onder meer Maleisië. Verder krijgen de bezoekers tijdens de diverse praktijksessies heldere antwoorden op vragen over regels en formaliteiten, werven en aannemen van vaklieden uit Midden- en Oost-Europese landen en van vaklieden van net over de grens, internationaal werven van kenniswerkers, inzetten van internationale studenten en stagiairs en omgaan met culturele verschillen op de werkvloer.

De Kamer van Koophandel Brabant nodigt alle mkb’ers uit Brabant en Limburg van harte uit om zich aan te melden en zich vrijblijvend te laten informeren over de kansen en mogelijkheden van internationale medewerkers. Voor het volledige programma en aanmelding, ga naar: www.kvk.nl/arbeidsmarktdag

Geïnteresseerden kunnen alvast lezen over ervaringen met internationaal talent van een aantal mkb’ers. Selecteer de interviews onder de kop ‘Internationaal talent’.

Bron: KvK Brabant

Datum: woensdag 12 oktober 2011, 11:21
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Eindhoven, Limburg, Noord-Brabant, Turkije

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry