Helmond ontvangt twee stimuleringsbijdragen van KvK Brabant

12/12
2011
maandag 12 december 2011

Helmond is een voorloper als het gaat om de invoering van centrummanagement en wordt vaak genoemd als voorbeeld voor andere initiatieven in Nederland. De eerste activiteiten van Centrummanagement Helmond vonden plaats in 1996 onder de enthousiaste leiding van oprichter en voormalig Edah-topman Thieu de Wit. De resultaten spreken voor zich. Helmond heeft haar negatieve imago omgezet naar een positief beeld. En ook Wijkwinkelmanagement heeft inmiddels in Helmond zijn intrede gedaan.

De successen in Helmond zijn echter geen reden om stil te zitten. Integendeel, met nieuwe ambitieuze plannen willen de ondernemers in het centrum en in de wijkwinkelcentra het winkelend publiek voor zich winnen en verleiden om vaker te komen, langer te verblijven en meer te besteden. Vanuit het stimuleringsprogramma Centrummanagement Brabant van de Kamer van Koophandel Brabant zijn de plannen beloond met de toekenning van twee stimuleringsbijdragen.

De eerste bijdrage gaat naar een project voor een loyaliteitsprogramma van Helmond Centrum. Gebleken is dat enkele doelgroepen, waaronder de jeugd tot 25 jaar en bewoners van de “nieuwe” wijken Dierdonk en Brandevoort het centrum niet of nauwelijks bezoeken. Centrummanagement Helmond wil deze bewoners meer aan het eigen centrum binden en ze daar met plezier laten winkelen en verblijven. De centrale vraag daarbij is hoe de inwoners te verleiden zijn om niet linea recta naar Eindhoven centrum en/of andere omliggende centra te rijden, maar te stoppen in het centrum van Helmond. In het loyaliteitsconcept gaan social media een belangrijke rol spelen.

De tweede bijdrage is toegekend aan de Initiatiefgroep Wijkwinkelmanagement Helmond (WWM Helmond). Deze initiatiefgroep gaat de bijdrage inzetten om activiteiten en projecten uit te voeren die in het onlangs verschenen plan van aanpak staan vermeld, zoals het oprichten van werkgroepen, het verbeteren van de communicatie en het opstellen van een visie omtrent uitstallingen en parkeren. Voor het opstellen van dit plan ontvingen de initiatiefnemers (de Federatie van Organisaties van de Detailhandel, het Ambacht en de Dienstverlening Helmond / FOH, de besturen van 12 winkeliersverenigingen en de gemeente Helmond) in 2010 ook al een bijdrage van de KvK Brabant. Verder is het de ambitie om door te groeien naar een structurele samenwerkingsvorm (stichting) die de twaalf centra overkoepelt. Verder gaat WWM Helmond voorbereidingen treffen om in 2013 te kunnen beschikken over een ondernemersfonds om alle gezamenlijke activiteiten te financieren.

Tijdens een eindejaarsbijeenkomst van Centrummanagement Brabant op donderdag 8 december in Venray reikte bestuurslid de heer J. van Vroenhoven (KvK Brabant) de symbolische cheque van 10.000 euro uit aan de heer A. Claassen (voorzitter FOH en lid Initiatiefgroep Wijkwinkelmanagement Helmond) en mevrouw Y. van Mierlo (wethouder Economische en Sociale Zaken en Financiën gemeente Helmond).

Later die avond ontvingen mevrouw M. Drouen (centrummanager Helmond) en de heer P. Tielemans (wethouder Centrum, Verkeer , Stedelijk Beheer gemeente Helmond) in Helmond uit handen van de heer B. Welten (vice-voorzitter KvK Brabant) de bijdrage bedoeld voor het centrum van Helmond.

Bron: KvK

Datum: maandag 12 december 2011, 13:38
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Eindhoven, Helmond, Limburg, Noord-Brabant, Venray

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry