KvK Noord en gemeente Súdwest-Fryslân organiseren informatiebijeenkomsten voor startende ondernemers

17/01
2012
dinsdag 17 januari 2012

In de maanden januari en februari organiseren KvK Noord en de gemeente Súdwest-Fryslân informatiebijeenkomsten voor startende ondernemers in Friesland. Tijdens de bijeenkomsten die de nieuwe ondernemers gratis bij kunnen bijwonen, krijgen ze onder meer informatie over hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op de start van een eigen bedrijf, welke stappen ze moeten nemen en aan welke formele eisen ze moeten voldoen. De gemeente Súdwest-Fryslân biedt starters die dat willen tevens een gratis persoonlijk gesprek aan met een adviseur van de Kamer van Koophandel.

Trends

In 2011 waren er 3800 starters in de provincie Friesland. Dit betekent een toename van 4% ten opzichte van 2010 (3655). Iedere starter heeft een eigen verhaal en een eigen motief. “Natuurlijk beginnen mensen een eigen bedrijf nog steeds omdat ze een droom hebben”, zegt Margriet Bouma, vestigingsleider van KvK-ondernemersplein Fan Fryslân in Friesland, “ze willen eigen baas zijn, zien marktkansen of willen hun kwaliteiten beter benutten. Daarnaast zien we dat ook andere factoren een groeiende rol spelen. Veel mensen starten tegenwoordig een bedrijf vanuit een uitkering of uit onzekerheid over hun tijdelijke contract of baan in loondienst. Je ziet dan ook het aantal parttime starters en zzp`ers nog steeds toenemen.” Groeisectoren zijn de zakelijke dienstverlening (advies en coaching), persoonlijke verzorging (pedicure) en webwinkels.

Waar en wanneer

In Friesland zijn de informatiebijeenkomsten op:

24 januari - in het gemeente loket in Workum31 januari - in hotel de Groene Weide in Bolsward7 februari - in hotel van der Valk in Sneek Tijd: 19.00 uur tot 22.00 uur Meer informatie staat op www.kvk.nl/gemeenteswf
Aanmelden kan ook via deze site.

KvK Noord is gevestigd in het ondernemersplein Fan Fryslân, Heliconweg 62 in Leeuwarden.

Bron: KvK Noord-Nederland

Datum: dinsdag 17 januari 2012, 15:05
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Friesland, Leeuwarden, Sneek

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry