Oisterwijk aan de slag voor aantrekkelijker centrum

19/01
2012
donderdag 19 januari 2012

Oisterwijk gaat werk maken van centrummanagement om de ambities voor het centrum te realiseren. De samenwerking tussen de ondernemers (inclusief horeca en vastgoed) en de gemeente moet leiden tot een aantrekkelijker centrum met een sterke regiofunctie. De Kamer van Koophandel Brabant reikte tijdens de ledenvergadering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Oisterwijk ter ondersteuning opnieuw een cheque van 10.000 euro uit.

In 2010 ontving Oisterwijk al een stimuleringsbijdrage van de KvK om de gezamenlijke ambities, activiteiten, de organisatiestructuur en de financiering te onderzoeken en vast te leggen in een Plan van Aanpak Centrummanagement Oisterwijk. Tijdens een bijeenkomst eind november 2011 is het plan voorgelegd aan de ondernemers die vervolgens unaniem hebben ingestemd met de uitvoering van het plan.

De betrokken partijen zijn zich er van bewust dat Oisterwijk een goed imago heeft, leuke speciaalzaken en een goed horeca-aanbod. Maar zij zien tegelijkertijd de aantrekkelijkheid van het kerngebied afnemen en willen dan ook de regiofunctie weer versterken. De ondernemersvereniging Oisterwijkse Winkeliers, de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Oisterwijk, de vastgoedeigenaren in het Oisterwijkse centrum en de gemeente willen via centrummanagement gezamenlijk het economisch klimaat van het Oisterwijkse centrum verbeteren, zodat het er weer prettig wonen, werken, ontspannen en verblijven is.

Centrummanagement in Oisterwijk gaat nu concrete vormen aannemen. De plannen bevatten onder meer de oprichting van Stichting Centrummanagement Oisterwijk, een promotieplan met als thema “De parel op onze kroon” en het instellen van meerdere werkgroepen. Verder worden er voorbereidingen getroffen om een ondernemersfonds in te stellen. In de toekomst worden uit dit fonds de gezamenlijke activiteiten betaald. Het is de bedoeling om nog dit jaar voor het centrum reclamebelasting in te voeren.

De Kamer van Koophandel heeft een bijdrage geleverd aan de opstartfase van het centrummanagement. Nu Oisterwijk de ambities daadwerkelijk waar gaat maken, biedt de KvK opnieuw ondersteuning. Dit met een tweede bijdrage uit de Stimuleringsregeling Centrummanagement Brabant.

Berry Welten, vice voorzitter KvK Brabant, reikte op 18 januari de bijbehorende cheque van 10.000 euro uit aan Frits Knibbeler (Vereniging Oisterwijkse Winkeliers), John Cornelissen (Horeca Nederland afdeling Oisterwijk) en wethouder Joost Wagenmakers. De Stimuleringsregeling behelst naast een financiële bijdrage ook inhoudelijke ondersteuning en coaching om het proces succesvol te laten verlopen.

Programma Centrummanagement BrabantCentrummanagement moet leiden tot krachtige en aantrekkelijke winkelcentra. De KvK vindt goed functionerende dorps- en stadscentra belangrijk voor het lokale en regionale vestigingsklimaat en wil daar een actieve bijdrage aan leveren. Het Programma Centrummanagement bestaat onder meer uit themabijeenkomsten, een handboek en de stimuleringsregeling Centrummanagement. De stimuleringsregeling is bedoeld voor lokale organisaties, winkeliers- en ondernemersverenigingen, en lokaal gedragen initiatiefgroepen. Deze organisaties moeten zelf minimaal 2.000 euro bijdragen aan centrummanagement. Ruim 40 initiatieven in Asten, Best, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Deurne, Drunen, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Goirle, Heesch, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Laarbeek, Oirschot, Oisterwijk, Oss, Rosmalen, Schijndel, Sint-Oedenrode, Son en Breugel, Tilburg, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught en Waalwijk hebben gebruik gemaakt van deze regeling.

Bron: KvK Brabant

Datum: donderdag 19 januari 2012, 08:35
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Asten, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Deurne, Eindhoven, Goirle, Helmond, Laarbeek, Leiden, Noord-Brabant, Oirschot, Oisterwijk, Oss, Schijndel, Son en Breugel, Tilburg, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught, Waalwijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry