Veel belangstelling voor KvK-Startersavond in Emmen

20/01
2012
vrijdag 20 januari 2012

Het starten van een eigen bedrijf is populair. Er was veel belangstelling voor de KvK-Startersavond die maandag 16 januari op het ondernemersplein in Emmen plaats vond. Meer dan tachtig aankomende ondernemers bezochten het ondernemersplein om informatie te krijgen over het starten van een eigen bedrijf. Na de presentaties konden bezoekers terecht met hun specifieke vragen bij tien verschillende standhouders. Ook waren ervaren ondernemers aanwezig die hun kennis en ervaring deelden en nuttige tips gaven. KvK Noord heeft deze bijeenkomst georganiseerd samen met gemeente Emmen, Belastingdienst, UWV, Countus, IMK, Rabobank, Flinc, ABN-AMRO en Webba.

Op 14 mei organiseert KvK Noord samen met o.a. de gemeente Emmen wederom een KvK-Startersavond onder de noemer 'Ondernemen, iets voor u?'. De toegang is gratis en aanmelden kan al via www.kvk.nl/startemmen.

Uiteraard kunnen aspirant ondernemers met al hun vragen over het starten van een eigen bedrijf ook nu terecht op het ondernemersplein in Emmen. Het is bijvoorbeeld mogelijk een adviesgesprek aan te gaan met een professional van de Kamer van Koophandel. Ook organiseert KvK Noord in Emmen een aantal seminars over het starten van een eigen bedrijf:

3 februari seminar 'Start een eigen bedrijf'15 maart seminar 'Starten van een webwinkel'16 maart seminar 'Starten als freelancer'Trends

KvK Noord speelt hierbij duidelijk in op trends. `Veel mensen starten tegenwoordig een bedrijf vanuit een uitkering of uit onzekerheid over hun tijdelijke contract of baan in loondienst. Je ziet dan ook dat het aantal zzp'ers/freelancers nog steeds toeneemt`, zegt Agnes Mulder, vestigingsleider van KvK-ondernemersplein in Emmen. `KvK Noord organiseert speciaal voor freelancers een seminar. Dat geldt ook voor mensen die plannen hebben om een webwinkel te starten. Het aantal webwinkels is de laatste jaren enorm toegenomen, ook in Drenthe.`

KvK Noord is gevestigd op het ondernemersplein Emmen, Van Schaikweg 94 in Emmen en telefonisch bereikbaar op 088-5851000.

Bron: KvK Noord-Nederland

Datum: vrijdag 20 januari 2012, 14:20
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Drenthe, Emmen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry