Is exporteren een oplossing in tijden van recessie?

01/02
2012
woensdag 1 februari 2012

Recessie betekent voor veel ondernemers zoeken naar nieuwe manieren om hun omzet te vergroten. Eén van de mogelijkheden is het aanboren van nieuwe markten in het buitenland. Er komt echter veel kijken bij het opzetten van internationale handel, zoals lokaal marktonderzoek, verzekeren van goederen, handelsgebruiken en douaneformaliteiten. Samen met verschillende partners ondersteunt Kamer van Koophandel Den Haag (KvK) ondernemers bij deze uitdaging. Zo kunnen ondernemers speciale seminars volgen, zijn er netwerkbijeenkomsten en helpt KvK met het leggen van internationale contacten.

Seminar Starten met exporteren

Speciaal voor ondernemers die willen starten met exporteren, organiseert KvK op 15 februari van 13.30 tot 16.30 uur een seminar aan de Koningskade 30 te Den Haag. Tijdens dit seminar krijgen deelnemers onder andere praktische tips en een stappenplan voor het succesvol exporteren van producten, informatie over transport en wordt het verschil tussen export binnen en buiten de EU uitgelegd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.kvk.nl/seminarsdenhaag. Kosten voor deelname zijn 35,- euro.

De week van de Ondernemer

Voor ondernemers die zich liever via een beurs oriënteren, vindt op 17, 18 & 19 april 2012 De week van de Ondernemer plaats. Op deze beurs staat één zaal in het teken van internationale handel. De kamers van koophandel, NL EVD Internationaal en andere adviserende organisaties zijn hier aanwezig om vragen te beantwoorden en ondernemers te helpen met het leggen van internationale contacten. Meer info: www.weekvandeondernemer.nl

Internationaal netwerken

Voor het internationaal zaken doen, zijn lokale contacten zeer belangrijk, aldus Paulien Dirkzwager van Kamer van Koophandel Den Haag. KvK investeert daarom in het creëren van zakelijke netwerken in elk land. In Nederland zijn er verschillende netwerkbijeenkomsten waar ondernemers kennis kunnen uitwisselen en hun ervaringen in het buitenland met elkaar kunnen delen, aldus Dirkzwager. Ondernemers die in Centraal- en Oost-Europa zaken (willen) doen, kunnen zich bijvoorbeeld aansluiten bij de Centraal- en Oost-Europa Trade Club (COETC). Een netwerkclub die KvK in 2000 heeft opgericht en die voorlichtingbijeenkomsten en informele ledenborrels organiseert. Dus wilt u in het buitenland zaken gaan doen, neem dan contact op met KvK. We kunnen u de weg wijzen en introduceren bij relevante personen en instanties in het buitenland.

Bron: KvK Den Haag

Datum: woensdag 1 februari 2012, 13:37
Bron: KvK
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry