KvK Noord helpt ondernemers nu ook in Emmen met zaken doen over de grens

10/02
2012
vrijdag 10 februari 2012

Op 22 februari organiseert Kamer van Koophandel Noord-Nederland voor de eerste keer op haar kantoor in Emmen een spreekdag voor ondernemers die overwegen zaken te doen over de grens of er werkzaamheden willen uitvoeren. Deze dienstverlening werd reeds geboden in het kantoor van de Eems Dollard Regio in Bad Nieuweschans, maar kan nu ook in Emmen. Tijdens de spreekdag op het Ondernemersplein aan de Van Schaikweg in Emmen kunnen ondernemers in een persoonlijk gesprek hun vragen voorleggen aan diverse vakspecialisten. Deelname is gratis.

Steeds meer ondernemers in het noorden doen zaken aan de andere kant van de grens of willen dit gaan doen. Uit onderzoek van KvK Noord blijkt dat Duitsland het belangrijkste zakenland voor noordelijke ondernemers is. De voorwaarden voor ondernemen zijn in Nederland en Duitsland niet gelijk. Tijdens de spreekdag van KvK Noord krijgen ondernemers de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek hun vragen te stellen aan vakspecialisten over bijvoorbeeld inkomstenbelasting, sociale verzekeringen, afdracht BTW, juridische vraagstukken en subsidiemogelijkheden.

Aanmelden

Omdat de gesprekken persoonlijk zijn, wordt gewerkt op afspraak. Ondernemers kunnen zich aanmelden via http://www.kvk.nl/spreekdagduitsland. Spreekdagen worden ook georganiseerd op 28 maart en 25 april.

Nederlands-Duitse netwerkbijeenkomst

Ondernemers die zaken doen aan de andere kant van de grens of dit overwegen kunnen ook terecht op de netwerkbijeenkomst voor Nederlandse en Duitse ondernemers die de Kamer van Koophandel Noord-Nederland samen met het Kompetenzzentrum Wirtschaft Nino Hochbau uit Nordhorn (D) organiseert op donderdag 16 februari. Het thema ‘cultuurverschillen’ wordt inhoudelijk verzorgd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) uit Den Haag. De bijeenkomst is gratis. Het programma start om 17.00 uur en vindt plaats op het Ondernemersplein in Emmen; de voertaal is Duits. Meer informatie over deze bijeenkomst is te vinden op http://www.kvk.nl/ondernemerstreffen.

Bron: KvK Noord-Nederland

Datum: vrijdag 10 februari 2012, 12:47
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Drenthe, Duitsland, Emmen, Noordelijke

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry