KvK Noord organiseert drie nieuwe bijeenkomsten voor startende ondernemers na successen in gemeente Súdwest-Fryslân

21/02
2012
dinsdag 21 februari 2012

Op 14, 26 en 28 maart organiseert KvK Noord in samenwerking met de gemeenten Achtkarspelen, Dongeradeel, Kollumerland, Tytjerksteradiel en Dantumadiel bijeenkomsten voor startende ondernemers in Friesland. Tijdens de bijeenkomsten die de nieuwe ondernemers gratis bij kunnen bijwonen, krijgen ze onder meer informatie over hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op de start van een eigen bedrijf, welke stappen ze moeten nemen en aan welke formele eisen ze moeten voldoen. De bijeenkomsten zijn een vervolg op de succesvolle bijeenkomsten die begin dit jaar in Súdwest-Fryslân zijn gehouden en door ruim honderd startende ondernemers werden bezocht. De deelnemers waardeerden de bijeenkomsten gemiddeld met een 7,5. Met ruim de helft van de deelnemers vinden de komende periode persoonlijke verdiepingsgesprekken plaats over ondernemerschap en de nadere invulling van hun ondernemingsplan.

Groei parttime starters

In 2011 waren er 3800 starters in de provincie Friesland. Dit betekent een toename van 4% ten opzichte van 2010 (3655). `We zien een groei van starters die een bedrijf willen beginnen vanuit een uitkering of uit onzekerheid over hun tijdelijke contract of baan in loondienst`, vertelt Margriet Bouma, vestigingsleider van het ondernemersplein Fan Fryslân. `Ook het aantal parttime starters en zzp'ers neemt nog steeds toe; ruim 80% van de startende ondernemers in Súdwest-Fryslân geeft aan als parttime ondernemer te willen starten binnen een periode van 6 tot 12 maanden.` Groeisectoren zijn de zakelijke dienstverlening (advies en coaching), persoonlijke verzorging (pedicure) en webwinkels.

Waar en wanneer

14 maart- in gemeentehuis Buitenpost26 maart- in gemeentehuis Burgum28 maart- in gemeentehuis DantumadielTijd- 19.30 uur tot 22.00 uur

Gratis aanmelden kan voor uiterlijk 9 maart via Ilona Boekhorst van de gemeente Achtkarspelen, per mail: i.boekhorst@achtkarspelen.nl.

Ook in september vinden bijeenkomsten plaats voor startende ondernemers. KvK Noord is gevestigd in het ondernemersplein Fan Fryslân, Heliconweg 62 in Leeuwarden.

Bron: KvK Noord-Nederland

Datum: dinsdag 21 februari 2012, 10:18
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Achtkarspelen, Dongeradeel, Friesland, Kollumerland, Leeuwarden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry