Importeren? Ga goed voorbereid van start

09/03
2012
vrijdag 9 maart 2012

Nederland staat bekend als exportland, maar ook importeren biedt volop kansen. Van Israëlische wijn tot meubels uit Bali, ondernemers weten het op de Nederlandse markt te brengen. ‘Een goede voorbereiding is echter wel van groot belang’, aldus Paulien Dirkzwager van de Kamer van Koophandel Den Haag.

‘Wie een beetje zakelijk is, ziet overal kansen. Van gevestigde ondernemers tot mensen die op vakantie tegen een uniek product aanlopen. Vaak beslissen deze mensen in een opwelling een product te importeren. Niet wetende wat er allemaal bij komt kijken. Zo komen ze vaak voor verrassingen en extra kosten staan. Mijn advies is dan ook eerst een goed vooronderzoek te doen. Ken je markt: Is er in Nederland wel behoefte aan het product en wie zijn je potentiële klanten. Maak daarnaast een kostencalculatie en houdt daarbij rekening met invoerrechten, BTW en andere wet- en regelgeving.’, aldus Dirkzwager.

Seminars ‘Starten met importeren’

Om ondernemers te ondersteunen bij deze uitdaging, organiseert KvK vier seminars ‘Starten met importeren’. Tijdens deze seminars komen alle aspecten van het invoeren aan bod. De seminars vinden van 13.30 tot 16.30 uur plaats aan de Koningskade 30 te Den Haag. Kosten voor deelname per module is € 35,-. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.kvk.nl/seminarsdenhaag.

Maandag 12 maart Seminar Logistiek, transport en incotermsMaandag 19 maart Seminar Internationale contracten Maandag 26 maart Seminar Internationaal betalingsverkeer Maandag 2 april Seminar Douanemaatregelen Internationale contacten

‘Als je internationaal zaken wilt doen, is het belangrijk goede lokale contacten te hebben en de zakencultuur beter te leren kennen. Het is fijn als je hierbij advies van iemand krijgt die het betreffende land goed kent’, aldus Dirkzwager. KvK organiseert daarom regelmatig consultdagen. Tijdens een gesprek van een uur kunnen ondernemers met al hun vragen terecht bij een expert uit het zakenleven. Op dinsdag 13 maart is de consultdag Scandinavië en donderdag 7 juni de consultdag Rusland. Meer informatie: www.kvk.nl/seminarsdenhaag

Bron: KvK Den Haag

Datum: vrijdag 9 maart 2012, 12:08
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Bali, Indonesi, Rusland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry