Personeel ontslaan? Weet wat de regels zijn

19/03
2012
maandag 19 maart 2012

De arbeidsmarkt verandert. Flexibiliteit is het sleutelwoord geworden. Om als werkgever snel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt, is het inzetten van flexibel personeel een mogelijkheid, aldus Sjaak van der Werf van de Kamer van Koophandel Den Haag (KvK). Belangrijk is dan wel dat werkgevers goed op de hoogte zijn van de verschillende contractvormen en de ontslagregels. Zo worden kostbare ontslagprocedures voorkomen.

Om ondernemers hierbij te ondersteunen, organiseert de KvK 28 maart het seminar actualiteiten ontslagrecht.

We organiseren dit seminar voornamelijk voor bedrijven die zelf geen eigen personeelsafdeling hebben of deze kennis niet zelf in huis hebben, aldus Van der Werf.

Tijdens het seminar komen de nieuwste ontwikkelingen en verschillende aspecten van het ontslagrecht aan bod. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt uitleg gegeven over opzegtermijnen, opzegverboden, ontslag op staande voet, afvloeiingsregelingen en het sociaal plan. Daarnaast krijgen deelnemers tips over hoe zij moeten handelen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ook wordt besproken hoe arbeidsconflictsituaties kunnen worden voorkomen.

Aanmelden

Het seminar actualiteiten ontslagrecht vindt op woensdag 28 maart van 19.00 tot 22.00 uur plaats bij de Kamer van Koophandel aan de Koningskade 30 in Den Haag. Kosten zijn 100 euro. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.kvk.nl/seminarsdenhaag of via 088 588 80 35.

Bron: KvK Den Haag

Datum: maandag 19 maart 2012, 12:43
Bron: KvK
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry