Ondernemerskansen voor MKB in Oekraïne

30/03
2012
vrijdag 30 maart 2012

Oekraïne biedt volop kansen voor toeleveranciers van de voedingsmiddelensector. ‘Ondernemers moeten alleen de weg naar Oekraïne zien te vinden. De Kamer van Koophandel (KvK) kan ondernemers helpen deze moeilijk toegankelijke markt te betreden’, aldus Paulien Dirkzwager, manager Internationale Zaken van KvK Den Haag. Op 12 april wordt een speciale netwerkbijeenkomst georganiseerd voor ondernemers die zaken (willen) doen met Oekraïne.

Ondernemerskansen Oekraïne

Oekraïne heeft een grote landbouwsector en een ideale geografische positie tussen de Europese Unie, Azië en Rusland. Hierdoor heeft dit land veel potentie voor de productie van voedingsmiddelen en dranken. Toch is de voedingsmiddelenindustrie in Oekraïne nog niet optimaal ontwikkeld en werkt men vaak met sterk verouderde machines en apparatuur. Dit is mede te wijten aan de beperkte kennis van machinetechnologie, een gebrek aan grondstoffen en relatief lage kwaliteitsnormen. Oekraïne biedt daardoor goede kansen voor Nederlandse producenten van proceslijnen en verpakkingsmachines.

COETC-bijeenkomst Oekraïne

De netwerkbijeenkomst op 12 april wordt georganiseerd door de Centraal en Oost Europa Trade Club (COETC), een initiatief van KvK Den Haag. COETC organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten voor internationale ondernemers die actief zijn in dit gebied. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. ’Zaken doen met Oekraïne staat 12 april centraal. Goede contacten zijn hierbij van groot belang’, aldus Dirkzwager.

Kennis delen en netwerken

‘We zijn 12 april te gast bij Selo Food Technology BV in Oldenzaal, een bedrijf dat ervaring heeft met exporteren naar Oekraïne. Naast een presentatie over kansen voor de voedingsmiddelensector in Oekraïne geven we uitleg over het Holland Paviljoen op de beurs Inprodmash & Upakovka. Dit is in Oekraïne dé beurs voor de voedingsmiddelensector waar Nederlandse bedrijven in contact kunnen komen met Oekraïense importeurs, distributeurs, producenten en retailers. Selo Food Technologie vertelt over hun exportervaringen en leidt de deelnemers rond door de productiefaciliteiten van het bedrijf. Kennisuitwisseling en netwerken staat deze middag centraal’. Aanmelden kan tot 5 april op www.kvk.nl/oekraine. Kosten: leden NCH en COETC gratis, niet-leden betalen € 35,-.

Exportdocumenten

Voor wie zaken wil gaan doen met Oekraïne is het belangrijk te weten welke exportdocumenten nodig zijn. De KvK kan hierover informeren. Dirkzwager: ‘Aan de balie van onder andere KvK-kantoor Den Haag kunnen ondernemers exportdocumenten regelen. Dit kan overigens ook volledig digitaal’. www.kvk.nl/exportdocumenten

Bron: KvK Den Haag

Datum: vrijdag 30 maart 2012, 12:26
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Oldenzaal, Overijssel, Rusland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry