Ondernemers zien kansen van internationaal talent

24/05
2012
donderdag 24 mei 2012

De Dag van de Internationale Handel in het Evoluon in Eindhoven trok gisteren maar liefst 300 bezoekers. Ondernemers kijken steeds vaker over de grens, zo blijkt. En niet alleen als het gaat om producten en diensten. Ondernemers zien ook de kansen van internationaal talent.

Volgens Tinus van de Pas van het ROC Eindhoven vervult een internationale student een prima ambassadeursrol. `Een student kent het eigen land beter dan de Nederlandse ondernemer die er zaken wil doen. We hebben hier een tekort aan met name technisch personeel op mbo- en hbo-niveau. Terwijl in het buitenland volop talent rond loopt. Het is een gemiste kans als we daar geen gebruik van maken. Een student die hier stage loopt kost niets en is erop gebrand er wat van te maken.`

Organisaties Fontys Hogescholen Eindhoven, studentenorganisatie AIESEC, Avans Hogeschool en de Universiteit van Tilburg helpen ondernemers op weg bij de inzet van internationaal talent. Ook de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doet dat.

Marianne Oude Veldhuis is van het Career Center van de TU/e en vertelde bezoekers over de voordelen. `Studenten uit het buitenland zitten boordevol motivatie en inzet. Ze willen hun tijd hier in Nederland zo goed mogelijk besteden. Zij blijken vaak fantastische medewerkers. En er ontstaat een mooie wisselwerking: terwijl de student zich hier ontwikkelt, doet de ondernemer kennis op over het land waar de student vandaan komt.` Veel ondernemers denken dat er heel wat wet- en regelgeving komt kijken bij het inzetten van internationaal talent. Uit de vele boeiende praktijkverhalen van internationale ondernemers bleek dat dit reuze meevalt (zie ook: www.kvk.nl/internationaaltalent)

Dat steeds meer ondernemers zakendoen over de grens, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel Brabant. Van de Brabantse zzp’ers en mkb’ers houdt 28 procent zich bezig met handel in goederen of diensten in of uit het buitenland.

Tijdens presentaties, praktijksessies en een informatiemarkt kregen de bezoekers van de Dag van de Internationale Handel antwoord op de vraag wat er allemaal komt kijken bij im- en export.

Foto: Toin Damen

Bron: KvK Brabant

Datum: donderdag 24 mei 2012, 10:50
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant, Tilburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry