De juridische valkuilen van social media

31/05
2012
donderdag 31 mei 2012

Vrijwel alle ondernemers hebben ermee te maken. Omdat ze er zelf gebruik van maken of omdat hun medewerkers dat doen: social media. Maar wat als er negatieve uitlatingen worden gedaan op Facebook, Twitter of LinkedIn? Op deze en andere vragen geeft de Kamer van Koophandel Brabant antwoord in het nieuwe seminar ‘Social Media juridisch bekeken’ dat op maandag 18 juni van 16.00 tot 18.00 uur in Eindhoven wordt gehouden.

Welke juridische gevolgen kunnen activiteiten van werknemers op social media hebben voor een werkgever? En wat zijn de juridische en vooral de arbeidsrechtelijke aspecten van het inzetten van social media? Kan het medewerkers verboden worden actief te zijn op social media? Mag Facebook of LinkedIn worden gebruikt om informatie over een sollicitant te verzamelen? Het is maar een greep uit de vragen die in het seminar ‘Social Media juridisch bekeken aan bod komen’.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

Privacybescherming en social mediaHet gebruik van sociale media op de werkvloer en in de privétijdSocial media code overbodig of toch een must?Social media en ontslagPraktijkverhalenTips & tricks

Datum: donderdag 31 mei 2012, 10:09
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry