50% meer faillissementen, daling aantal starters

30/07
2012
maandag 30 juli 2012

Cijfers KvK eerste helft 2012 voor regio Utrecht-West:

De economische onrust laat de regio Utrecht-West niet onberoerd. In het eerste halfjaar van 2012 is het aantal faillissementen met maar liefst 50% gestegen (van 24 naar 36). Tegelijkertijd daalt het aantal starters licht. Dit blijkt uit cijfers uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Het aantal faillissementen stijgt al een aantal kwartalen achtereen al is het hoge aantal van eind 2009 nog niet bereikt. Opvallend is dat in de gemeente De Ronde Venen juist een daling is ingezet. De toename van het aantal faillissementen doet zich vooral voor in de bouw. In de horeca is een daling te zien.

Ondernemerschapszin blijft achter
Door te kijken naar het aantal starters als aandeel van de potentiële beroepsbevolking ontstaat een indruk van het ondernemende karakter van een regio. Het afgelopen jaar blijft het aantal starters in de regio Utrecht-West met een percentage van 1,25% achter bij dat van de provincie Utrecht (1,47%) en het Nederlandse gemiddelde (1,33%). ”Voor de KvK is dit alle reden de economie te blijven stimuleren met projecten in onder andere de sectoren bouw en logistiek”, aldus accountmanager Peter Ewalts.

De regio Utrecht-West bestaat uit de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Lopik, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Bron: KvK Midden-Nederland

Datum: maandag 30 juli 2012, 11:28
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater, Utrecht, Woerden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry