Aantal faillissementen stabiel, groei starters vlakt af

31/07
2012
dinsdag 31 juli 2012

Cijfers KvK eerste helft 2012 voor regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden:

De economische onrust leidt niet tot een stijging van het aantal faillissementen in de regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden. In het eerste halfjaar van 2012 is het aantal faillissementen gelijk gebleven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd vlakt wel het aantal starters af en stijgt het aantal opheffingen. Dit blijkt uit cijfers uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Het aantal faillissementen stijgt al een paar kwartalen licht maar ten opzichte van dezelfde periode in 2011 is het aantal hetzelfde gebleven: 13. Het beeld per sector is divers. Zo zijn de faillissementen in de bouw in de eerste helft van 2012 gedaald terwijl het aantal in de groothandel juist is toegenomen.

Ondernemerschapszin blijft achter

Door te kijken naar het aantal starters als aandeel van de potentiƫle beroepsbevolking ontstaat een indruk van het ondernemende karakter van een regio. In 2011 was dit in de regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden 1,07%, in de provincie Zuid-Holland was dat 1,34% en in heel Nederland 1,33%.

De regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden bestaat uit de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam en Zederik.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Bron: KvK Midden-Nederland

Datum: dinsdag 31 juli 2012, 11:30
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Zederik, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry