Aantal faillissementen fors hoger, groei starters vlakt af

31/07
2012
dinsdag 31 juli 2012

KvK juicht investeringen in regionale economie toe

De economische onrust raakt de regio Rivierenland hard. In het eerste halfjaar van 2012 is het aantal faillissementen 145% hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd vlakt het aantal starters af en blijft het aantal opheffingen stijgen. Dit blijkt uit cijfers uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Het aantal faillissementen stijgt al een paar kwartalen en komt voor de eerste helft van 2012 uit op 54 terwijl er in dezelfde periode in 2011 22 faillissementen waren. Vooral de dienstensector en de industrie worden hard getroffen; de bouw is een opvallende uitzondering want daar daalt het aantal faillissementen.

Ondernemerschap
Door te kijken naar het aantal starters als aandeel van de potentiële beroepsbevolking ontstaat een indruk van het ondernemende karakter van een regio. In 2011 was dit in de regio Rivierenland 1,18%, in de provincie Gelderland was dat 1,15% en in heel Nederland 1,33%.

Blij met besluit Biezenburg

In deze tijd van economische onrust is het belangrijk dat wordt geïnvesteerd in het structureel versterken van de regionale economie. De ontwikkeling van Rivierenland als logistieke hotspot is daarvoor essentieel. De Kamer van Koophandel is verheugd dat de gemeenteraad van Neder-Betuwe heeft ingestemd met de toekomstige ontwikkeling van een waterverbonden bedrijventerrein op de locatie Biezenburg. Hiermee kan de regio Rivierenland in de toekomst blijven voorzien in de groeiende behoefte aan containeroverslag aan het water.

De regio Rivierenland bestaat uit de gemeenten Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Bron: KvK Midden-Nederland

Datum: dinsdag 31 juli 2012, 11:35
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Buren, Culemborg, Druten, Gelderland, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry