Startende ondernemers met begeleiding succesvoller

08/10
2012
maandag 8 oktober 2012

Het starten van een bedrijf is nog altijd populair. Hoewel het aantal inschrijvingen in de eerste helft van dit jaar 2,9% lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar, begonnen toch ruim 71.000 mensen in Nederland een eigen bedrijf. Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is niet iedere starter succesvol. Van de 100 starters bestaan er na 2 jaar nog 78 en na 5 jaar nog 57. Uit onderzoek van ITS, het onderzoeksinstituut van de Radboud Universiteit, blijkt dat ondernemers die begeleid worden door een coach in de opstartfase een grotere kans hebben om te overleven met hun bedrijf dan ondernemers die het op eigen kracht doen.

Ondernemers die behoefte hebben aan ondersteuning tijdens de opstartfase van hun bedrijf kunnen bij de Kamer van Koophandel Den Haag (KvK) deelnemen aan het Starterstraject en de Coachpool. Voor beide begeleidingstrajecten stelt een aantal gemeenten uit de regio Haaglanden en Rijnland subsidie beschikbaar.

KvK Starterstraject

Met het KvK Starterstraject kunnen startende ondernemers met een flinke korting deelnemen aan seminars en persoonlijke adviesgesprekken, die hen helpen bij het opstarten van hun bedrijf. Al ruim 2.000 ondernemers uit de regio Rijnland en Haaglanden hebben de afgelopen jaren gebruik gemaakt van dit traject. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de Startersdag op zaterdag 3 november. Op deze dag is ook wethouder Henk Kool aanwezig om de 1.000ste deelnemer aan het KvK Starterstraject Den Haag in het zonnetje te zetten.

KvK Coachpool

Ondernemers die al een paar jaar actief zijn kunnen gebruik maken van de KvK Coachpool. Een gemeentelijke subsidieregeling waarbij gespecialiseerde coaches ondernemers begeleiden voor een vastgesteld bedrag aan uren. Deze coaches hebben ervaring in het ondernemerschap en hebben verschillende specialisaties zoals marketing, communicatie en financiering. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke coach het beste bij hen past. Sinds 2009 hebben al bijna 900 ondernemers in de Haagse en Rijnlandse regio van deze subsidieregeling gebruik gemaakt. Meer informatie: www.kvkcoachpool.nl

KvK Startersdag 3 november

Dat het starten van een eigen bedrijf nog steeds populair is, bewijst ook de animo voor de landelijke Kamer van Koophandel Startersdag. Ook dit jaar verwacht de KvK landelijk weer 20.000 bezoekers te mogen ontvangen. De Startersdag vindt plaats op zaterdag 3 november van 10.00 tot 16.00 uur op 18 locaties in het land. Meer informatie en aanmelden voor gratis toegang: kvk.nl/startersdag.

Programma Startersdag in Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag

1 op 1 sparren met ervaren ondernemers uit de KvK CoachpoolInformatiemarkt: persoonlijk advies van expertsNetwerkplein: ervaringen uitwisselen en netwerken10-stappenplan: Start eigen bedrijfGratis presentaties over onder andere financiën, marketing en social mediaProfessionele fotograaf om ‘profielfoto’ te laten maken Bron: KvK Den Haag

Datum: maandag 8 oktober 2012, 15:39
Bron: KvK
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry