Startende ondernemers met begeleiding succesvoller

11/10
2012
vrijdag 12 oktober 2012

Het starten van een bedrijf is nog altijd populair. In de eerste drie kwartalen van dit jaar begonnen in Noord-Brabant bijna 14.000 mensen een eigen bedrijf. Dat zijn er overigens minder als in dezelfde periode van 2011 (ruim 14.500). Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is niet iedere starter succesvol. Van de 100 starters bestaan er na 2 jaar nog 78 en na 5 jaar nog 57. Uit onderzoek van ITS, het onderzoeksinstituut van de Radboud Universiteit, blijkt dat ondernemers die begeleid worden door een coach in de opstartfase een grotere kans hebben om te overleven met hun bedrijf dan ondernemers die het op eigen kracht doen.

Dat het starten van een eigen bedrijf nog steeds populair is, bewijst ook de animo voor de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel. Ook dit jaar verwachten de KvK weer 20.000 bezoekers te mogen ontvangen. De Startersdag vindt plaats op zaterdag 3 november op 18 locaties in het land. Kamer van Koophandel Brabant organiseert deze dag op drie locaties:

's-Hertogenbosch, Provinciehuis, Brabantlaan 1Tilburg, Euroscoop, Olympiaplein 2Veldhoven, 'techniekHuys, De Run 4250Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen starters en recent gestarte ondernemers een informatiemarkt bezoeken en presentaties bijwonen over de diverse aspecten van het eigen bedrijf zoals financiƫn, marketing en succesvol netwerken. Adviseurs van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel staan klaar om vragen te beantwoorden. En er zijn Top!Coaches, ervaren ondernemers, aanwezig waarmee de bezoeker kan sparren. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om te netwerken op het Netwerkplein. De toegang is gratis. Op www.kvk.nl/startersdag staat alle informatie over de locaties en het volledige programma. En kan men zich aanmelden.

Bron: KvK

Datum: donderdag 11 oktober 2012, 13:42
Bron: KvK
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry