Startende ondernemers met begeleiding succesvoller

16/10
2012
dinsdag 9 oktober 2012

Het starten van een bedrijf is nog altijd populair. In de eerste helft van dit jaar begonnen in Noord-Nederland ruim 5600 mensen een eigen bedrijf. Dat zijn er evenveel als in dezelfde periode van 2011. Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is niet iedere starter succesvol. Van de 100 starters bestaan er na 2 jaar nog 78 en na 5 jaar nog 57. Uit onderzoek van ITS, het onderzoeksinstituut van de Radboud Universiteit, blijkt dat ondernemers die begeleid worden door een coach in de opstartfase een grotere kans hebben om te overleven met hun bedrijf dan ondernemers die het op eigen kracht doen.

Begeleiding van starters
Nederland kent diverse begeleidingstrajecten voor startende ondernemers. Via de Kamer van Koophandel in Noord-Nederland kunnen ondernemers begeleiding krijgen van een deskundige en ervaren coach. Eric Jansen, directeur Kamer van Koophandel Noord-Nederland: “Het is prachtig om te zien hoe de coaches de startende ondernemers helpen groeien. Deelnemers die hebben meegedaan aan het coachingstraject geven aan dat het hebben van een sparringpartner heel waardevol is.” Uit eerder onderzoek blijkt dat de overlevingskans van bedrijven die meedoen aan een begeleidingstraject zoals KvK Ondernemerscoach groter is dan het landelijk gemiddelde. Deelname aan het traject staat open voor ondernemers tot maximaal vijf jaar na de start van hun eigen bedrijf.

Kamer van Koophandel Startersdag 3 november
Dat het starten van een eigen bedrijf nog steeds populair is, bewijst ook de animo voor de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel. Ook dit jaar verwachten zij weer 20.000 bezoekers te mogen ontvangen. De Startersdag vindt plaats op zaterdag 3 november 2012 op 18 locaties in het land. Kamer van Koophandel Noord-Nederland organiseert een Startersdag op twee locaties:

MartiniPlaza GroningenWTC LeeuwardenTussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen startende ondernemers onder meer een informatiemarkt bezoeken en presentaties bijwonen over financiën, marketing en starten als freelancer/zzp’er. Op het inspiratieplein kunnen bezoekers terecht voor een check van hun LinkedIn-profiel, krijgen ze kleur -en stijladvies en is een fotograaf aanwezig voor het maken van een professionele profielfoto. Tevens is er voldoende gelegenheid om te netwerken. Uiteraard zijn er ook coaches van KvK Ondernemerscoach aanwezig waarmee de bezoekers kunnen sparren. De toegang voor de Startersdag is gratis. Op www.kvk.nl/startersdag staat alle informatie over het programma en de locaties en kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Bron: KvK Noord

Datum: dinsdag 16 oktober 2012, 10:49
Bron: KvK
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry